20 meest buitengewone en straffe vragen

Wauw. Een volle pot. Het resultaat van mijn allereerste opdracht aan de aanwezige dames op mijn boeklaunch. Pen een vraag neer die je altijd al wilde stellen of het antwoord op wou weten.  De avond zelf was het onmogelijk om ze allemaal te beantwoorden dus grijp ik graag via deze blog de kans om ze één voor één van een antwoord te voorzien.  Al was er één opvallende hamvraag bij: waar haal ik mijn energie vandaan?

Die vraag krijg ik regelmatig gesteld op social media en die heb ik ook die avond met plezier beantwoord. Mijn eindeloze energie krijg ik door dingen te doen die ik graag doe. Creatieve activiteiten, leuke feestthema’s of zalige uitstappen vragen veel energie maar ik ontvang het ook. Plus, ik heb dezelfde nieuwsgierigheid als mijn kids wat maakt dat wij zelden ‘neen’ zeggen tegen dingen en zo alles uit het leven proberen te halen. Het goed gevoel na het creëren van een leuk knutselwerkje, de fijne reactie na het geven van een persoonlijk cadeau en de zalige feedback na het organiseren van een origineel feest zijn de dingen die ervoor zorgen dat ik energie krijg. Dus bij deze dames… bedankt!

 1. Vanwaar haal jij je inspiratie. Wie en wat drijft je?

Ik haal mijn inspiratie uit alledaagse dingen. Dat kan gaan van lezen in een magazine tot het bezoeken van een leuk winkeltje. Daar haal ik ideeën op en geef ik er mijn eigen buitengewone punch aan. Eens ik dan weet waar ik naartoe wil, pen ik alles neer wat in mijn hoofd opkomt. En dat gebeurt vaak ’s nachts. Ik word dan regelmatig wakker en schrijf alles op wat ik net heb bedacht in mijn dromen. Ik moet eerlijk bekennen: mijn nachten zijn mijn creatiefste momenten.

 1. Hoe kan je in godsnaam alles combineren? Wanneer slaap jij wonderwoman?

De grootste reden dat ik mijn dromen en ideeën kan najagen, zijn mijn mama en mijn man. Zij steunen mij door dik en dun en geven mij de ruimte om het te organiseren en te doen. Zonder hun eindeloze hulp zou ik maar de helft kunnen verwezenlijken van wat ik tot nu toe heb gedaan. Zij zijn mijn grootste wonder(wo)man. Oh ja en slapen? Te weinig. Maar ik heb al geleerd om regelmatiger op de rem te gaan staan & vaker de computer op te bergen en even lekker niks te doen. Ook dat is buitengewoonanders.

 1. Ben je soms moe?

Tuurlijk. Heel vaak zelfs. Maar dan neem ik de tijd om even terug op rust te komen door dingen te doen waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan gaan van een (bos)bad nemen tot een gezelschapsspel spelen met de kinderen. Leuke dingen die mijn batterijen weer helemaal doen opladen.

 1. Hoe kwam je op het idee om een boek te schrijven? En wanneer komt je tweede boek?

Het idee is voortgevloeid uit een leuke lunch met een vriendin van me. Zij spoorde mij aan om met hen contact op te nemen omdat ze vond dat mijn blog genoeg materie had voor een interessant boek. In de eerste instantie liet ik dat idee varen maar een week later werd ik er wakker van. Voor mij het perfecte signaal dat ik toch het heft in handen moest nemen. En na 1 gesprek met de uitgeverij is de bal beginnen rollen. Enkele weken later viel de beslissing. En na twee maanden was het boek klaar om door te sturen. Een intens proces maar vooral een enorme buitenkans. Een idee voor een tweede boek zit al in mijn hoofd maar eerst moet dit boek zich nog bewijzen.

 1. Hoe ben je in dit avontuur van buitengewoonanders getuimeld?

Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als met het boek. Tijdens een feestje sprak een vriendin van een vriendin mij aan om een blog te beginnen aangezien ze vond dat ik leuke dingen postte op Facebook. In de eerste instantie had ik daar geen zin en tijd in maar het idee bleef nazinderen en nog geen 24u later was Buitengewoonanders geboren. Heel impulsief maar achteraf gezien het mooiste verhaal.

 1. Wat heeft je aangezet om deze boeklaunch te doen?

Een buitengewoon boek vraagt om een buitengewoon feest. Dus ging ik met mezelf de challenge aan om er iets buitengewoons van te maken. De release datum 9 oktober ( international Curious event day ) inspireerde mij om er een mystery event van te maken. Een avond vol verrassingen en inspiratie. Helemaal in teken van de thema’s in mijn boek. Van de schoenenvestiaire tot de grote popcornbox. Van de challenge tot de fotowensboom.

 1. Waarom a touch of red?

Noem het perfectionisme maar ik vond het gewoon beeldgewijs heel leuk om iedereen in dezelfde kleuren te zien, als zeker voor de Haka-dans. Dat versterkte nog meer het wij-gevoel. En geef toe, met de Eldorado zaal vormde het op slag een mooi geheel.

 1. Waarom alleen voor vrouwen?

Als mama, vriendin en vrouw vind ik het leuk om mij eens buitengewoon te laten omringen door andere gelijkgestemden. Vriendinnen die zin hebben in een avondje uit, mama’s die nood hebben aan wat ontspanning en vrouwen die oog hebben voor detail en zulke initiatieven weten te waarderen. Maar oké, next time is het de beurt aan de mannen.

 1. Van wie heb je die creativiteit geërfd?

Heel wat van mijn eigenschappen vind ik terug bij mijn mama. Mijn sociale karakter, mijn openheid, mijn zin voor avontuur, mijn drive om steeds mensen te helpen of te verrassen.. dus in wezen zijn we niet alleen tweelingzussen maar ook qua karakter hebben we heel wat gelijkenissen. En met mijn dochter Fienna is de derde generatie ook al een feit.

 1. Na een blog, een boek, buitengewone uitdagingen…. Waar droom je nog van? Of welke buitengewone plannen heb je nog voor de toekomst?

Dat is een moeilijke vraag. Meestal krijgen ik mijn zotte ingevingen op het laatste moment binnen. Zoals mijn jaar vol challenges. Twee weken voor mijn verjaardag dacht ik bij mezelf: zou toch leuk zijn om mijn verjaardag te vieren met vreemden. Zo gezegd, zo gedaan . En voor ik het wist , ging ik elke maand een uitdaging aan. Dus deze vraag is ook een verrassing voor mij. Wie weet waarmee ik morgen op de proppen kom… Hou me dus zeker in de gaten.

 1. Wat is het meest buitengewone wat je ooit hebt meegemaakt?

Het meest buitengewone dat ik recent heb meegemaakt, was tijdens mijn heenreis naar huis van mijn citytrip naar Marrakesh. Daar werd ik enerzijds verrast met het blij weerzien van mijn beste vriendin van vroeger die als chef de cabine werkte. Anderzijds wist ze mij te verrassen door mij uit te nodigden in de cockpit van het vliegtuig. Een heel uur lang heb ik alles vanop de eerste rij mogen meemaken. Het opstijgen, het contact met de toren, het ontwijken van donder & bliksem.. ik hing aan de piloot zijn lippen. De verhalen die ik te horen kreeg door mijn kruisverhoor zinderen nog steeds na. Een buitengewone ervaring.

 1. Heb je buiten alle buitengewone activiteiten nog tijd voor jezelf?

Te weinig. Naast mijn buitengewone activiteiten ben ik van nature uit ook steeds in de weer voor anderen. Ik wil de mensen rondom mij verwennen, verrassen en vooral gelukkig zien. Want ook daar haal ik energie uit. Maar door die karaktereigenschap leg ik vaker de focus op anderen en te weinig op mezelf. Bij deze heb ik meteen een challenge voor 2019.

 1. Wat is jouw lievelings DIY?

De origami kat van in mijn boek. Een zeer intensief DIY project maar het resultaat was gewoonweg fantastisch. Laat staan de reactie van degene die hem kregen. Zij geven hem al 2 jaar een prominente plaats in hun interieur. Dus bij elk bezoekje worden mijn man en ik herinnerd aan ons gezellig avondje knutselen.

 1. Het ideale geschenk wat is dat?

Ik kan enorm genieten van een persoonlijk cadeau. Eentje waarvan ik zie dat er tijd is ingestoken en waarbij de gever nagedacht heeft over waarmee hij of zij me kan verrassen. De grootte is voor mij absoluut niet van belang. De intentie des te groter. Een cadeau met liefde gemaakt dat smaakt…

 1. Wat doe je als  je met het verkeerde been uit bed bent gestapt?

Goh, dan hoor je mij een paar uur mopperen maar gelukkig ebt dat gevoel snel weg. Ik word dan opgezogen door de activiteit van de dag waardoor ik dat slecht humeur snel opberg. Doen wat je graag doet geeft niet alleen energie maar ook instant een goed humeur J

 1. Wat is je grootste angst?

Ik vrees voor de dag waarop ik mijn ouders zal verliezen. Liefst zou ik gewoon de tijd willen laten stilstaan want ik ben zo gelukkig in mijn leven nu dat ik dit wil vasthouden. En zeker al met de mensen die ik graag zie. Ik probeer dan ook te genieten van elk familiemoment. Die tellen voor mij dubbel.

 1. Lieve Mariska je bent een inspiratiebron en voorbeeld voor me. Voor wie of wat is dat van jou?

Mijn kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron. Hun nieuwsgierigheid werkt ongelooflijk aanstekelijk. Zij houden ervan om de wereld te ontdekken en 1001 vragen te stellen. Zij durven te doen en zich te ontplooien. Zij hebben geen angst en werken heel impulsief. Het is door hun houding te kopiëren dat ik vandaag sta waar ik sta. Zonder na te denken over de extra workload of moeite, de mogelijke consequenties en vooral over de vraag wat als? Dromen, durven en  doen!

 1. Lieve Mariska, wat hoop je dat jouw genodigden op je 80- jarige verjaardag gaan zeggen over jou?

Ik hoop dat ik herinnerd worden als een fijn en creatief persoon die iedereen wist te inspireren. Als een geweldige vriendin die altijd klaar stond. Als een buitengewone vrouw met een hart van goud. Als een fantastische mama die er alles voor gedaan heeft om haar kinderen de ‘wereld’ te laten zien en te ontdekken.

 1. Jij vond duidelijk de perfecte man. Enige tips?

Ik heb mijn man leren kennen als ik 17 was. Dat maakt dat wij vandaag  21 jaar samen zijn. Onze puberale verliefdheid van toen heeft plaatsgemaakt voor standvastige liefde. Maar eerlijk? Als puber was ik niet meteen bezig met de vraag: Is dit de perfecte man voor mij? Ik ben gesprongen met het idee van we zien wel. En dat is wat ik vandaag de dag ook zou doen! Moest ik single zijn, zou ik – bij een man waar ik me fijn bij voel – durven springen en proberen.  Met juist dezelfde ingesteldheid van: we zien het wel. Niemand is perfect maar als hij al de waarden meedraagt dat ik belangrijk vind, maakt hij een dikke kans bij mij.

 1. Heb je ooit al een vrouw gekust? Indien ja, vond je het fijn?

Eén groot minpunt aan mezelf is dat ik een slecht geheugen heb. Ik herinner mij nog weinig dingen van vroeger en moet vaak terugroepen op het olifantengeheugen van mijn kids of man om te weten te komen of we het al dan niet gedaan of gezegd hebben. Dus heb ik ooit een vrouw gekust? Wellicht wel. Herinner ik het mij nog? Neen. Maar hopelijk heb ik er wel van genoten.

 1. Wat is het meest kinky iets dat je gedaan hebt met chocolade?

Ik ben altijd opgevoed met de basisregel ‘met eten speel je niet’. En daar hou ik mij nog steevast aan. Dus buiten het maken van een heerlijke smeuïge chocoladetaart en daarbij op het einde de lepel af te likken tot hij weer helemaal schoon is om in de lade te verdwijnen, ben ik nog niet verder geraakt. Sorry!

Voor degene die nog moesten nadenken over een vraag. Vuur af. Voor degene die een extra vraag in hun hoofd hebben zitten. Stel ze hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *