2018 in 12 beelden

We zijn uit 2018 geraakt  – letterlijk want ons thema was Escape2018 – en met veel enthousiasme het nieuwe jaar ingesprongen. Maar ook een moment waar ik graag nog even terug blik op het afgelopen jaar. Zeker nu ons jaarboek in de bus is gevallen. Daarin merk ik dat we onze belofte van 2018 om 12 reizen te gaan maken meer dan waar hebben gemaakt. Elke maand duiken er foto’s op van toffe trips. Van daguitstappen tot weekends, tot lange reizen met het gezin. Het was ook een jaar boordevol uitdagingen – OMG ik heb een boek op de markt gebracht – maar ook een eentje vol mooie buitengewone momenten.

Een boeiend jaar dat ik getracht heb om in 12 beelden weer te geven. Dit was ons 2018:

communie festival buitengewoonanders

 1. Communiefestival voor Fienna

Haar eerste communie. Haar 8ste verjaardag. Reden tot een dubbel feest dat ik omtoverde tot een 2-daags festival waarbij we genoten hebben van 2 dagen intense familiemomenten op een buitengewone manier.

boek maak elk moment buitengenwoon mariska 2018

 1. Boek “Maak elk moment buitengewoon”

OMG ik heb gewoon een eigen boek op de markt gebracht. Een boek waarin ik mensen tracht te inspireren om anders te leven, geven en beleven. Een boek waar ik  enkele maanden intensief aan heb gewerkt om in het najaar dan in de boekhandel te zien liggen. Een emotioneel maar tevens ook onvergetelijke & buitengewone ervaring dankzij Standaard Uitgeverij. Ontdek meer hier.

boeklancering maak elk moment buitengewoon mariska buitengewoonanders

 1. Mijn boeklaunch

Geen saaie boekenreceptie voor mij maar een buitengewone launch voor 150 dames. Denk aan een schoenenvestiaire, glitters in de champagne en een fantastische challenge: de HAKA-dans. Ontdek meer hier.

boekenbeurs 2018 maak elk moment buitengewoon buitengewoonanders mariska

 1. Mijn eerste keer boekenbeurs

Doodgaan. Als beginnend auteur is het echt letterlijk doodgaan op de Boekenbeurs. En toch hou ik er een buitengewoon gevoel aan over dankzij een geweldige samenwerking met Vincent van Challenge Day voor mijn boekenpresentatie en door de vele mooie ontmoetingen aan mijn stand. Ontdek meer hier.

santorini buitengewoonanders eliza was here

 1. Santorini met kinderen

Wij trokken, dankzij Eliza was here, met ons gezin naar Santorini, het buitengewone paradijs voor koppeltjes. Maar wij ontdekten al heel snel dat ook het eiland veel te bieden heeft voor families. Wij genoten er van mooie zonsondergangen, heerlijke strandjes en vooral prachtige dorpjes. Ontdek meer hier.

stand-up comedy nigels williams mariska arenberg

 1. Stand-up in de Arenberg

Ik, grappig? Dat heb ik pas ontdekt door één van mijn uitdagingen in 2017. Word stand-up comédienne. Dat werd zo goed gesmaakt dat ik een 5 weken workshop ben gaan volgen bij Nigel Williams om nadien een buitengewone prestatie neer te zetten in de Arenberg. Alé, toch een oké prestatie als beginnend komiek. 🙂 Ontdek het hier.

slapen in een boomhut buitengewoonanders

 1. Slapen in een boomhut

Elk jaar opnieuw ga ik op zoek naar een buitengewone plek om te logeren voor ons traditioneel weekend weg met vrienden. Dit jaar kozen we voor een gezellige chalet inclusief boomhut. Een fantasievolle ervaring voor de kids en een fantastische locatie voor de ouders. Ontdek het hier.

puglia buitengewoonanders rondreis italie

 1. Op rondreis door het wondermooie Puglia

Italië. Wij zijn verkocht. Niet alleen om de heerlijke pasta en pizza maar ook om de pittoreske dorpjes, prachtige natuur en vooral fijne cultuur. Wij hebben onze ogen 2 weken lang uitgekeken en zetten daarom graag met stip Italië in onze top 5 van buitengewone reisbestemmingen.  Ontdek hier meer.

vijver wordt zwembad buitengewoonanders

 1. Vijver wordt zwembad

Toch fijn om een buitengewone handige Harry in huis te hebben. Die toverde in enkele maanden onze vijver om tot een waar zwemparadijs. Wat begon als een grap eindigde al snel in een geweldig aanwinst voor onze tuin. Ontdek meer hier.

lookout amsterdam schommel buitengewoonanders

 1. Schommelen op hoogte

Amsterdam. Dat kozen wij als bestemming voor ons jaarlijks weekendje weg onder 2. Hoewel we op het Vuurtoreneiland al 200% hadden genoten van elkaar, bracht ik onze date nog tot een hoger niveau door in de A’DAM lookout de sensationele schommel bij te boeken. Een onvergetelijke en vooral buitengewone ervaring. Ontdek meer hier.

valencia buitengewoonanders

 1. Valencia in de herfst

Valencia. Dé citytrip bij uitstek met kinderen. Wij vonden het heerlijk om tijdens de koude herfstmaanden nog even de zon te gaan opzoeken in Valencia. Een citytrip met eindeloos veel mogelijkheden. Van buitengewone uitstappen tot kindvriendelijke activiteiten.

hansathon hans 42 feestje buitengewoonanders

 1. Hans wordt 42: feestje!

Voor mijn man zijn 42-ste verjaardag organiseerde ik een buitengewoon sportfeestje. Een party volledig in thema van zijn hobby: triathlon. Denk aan een gepersonaliseerd rugnummer als uitnodiging, tafelaankleding volledig in thema en een sportieve activiteit met het hele gezelschap. Ontdek meer hier.

Dit was 2018. Ik kan alleen maar hopen dat we ook in 2019 veel buitengewone momenten mogen beleven. Zo ja, dan ontdek je ze zeker hier op mijn blog. Ik heb alvast nog één wens: Maak er zelf ook een buitengewoon jaar van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *