24u in Rotterdam: dit moet je gezien hebben.

Mijn God, Rotterdam, wat ben jij toch een mooie maar oh zo grote stad. Op amper 24u hebben wij toch enkele verborgen pareltjes ontdekt die deze havenstad zo uniek maken. Trek jij binnenkort naar Rotterdam en ben je nog op zoek naar leuke plekken in de stad? In deze city guide laat ik je de leukste must-do’s  van Rotterdam zien!

Splashtour
Als je met kids op citytrip gaat, ga je een stad anders gaan verkennen. Dan mag het al eens grootser en spectaculairder zijn. Toen ik over de Splashtour las, was ik dan ook meteen verkocht. Splashtours biedt namelijk een ‘anders-dan-anders’ stadstour door Rotterdam. Een tour met een unieke amfibiebus  die voor een onvergetelijke ervaring zorgt voor jong en  oud. Na een rondrit doorheen de stad duikt de bus gewoon de rivier in. Zo ervaar je de stad vanop en naast het water!

Markthal Rotterdam
Geïnspireerd op de talloze versmarkten die er in de wereld te vinden zijn, heeft ook Rotterdam zijn eigen Markthal. Maar deze is toch wel heel bijzonder, bijna een attractie als je zo buiten voor het pand gaat staan. De vorm, de kleuren en de doorkijk. Alles nodigt je uit om binnen kennis te komen maken met al het lekkere eten. En lekker dat het was!

De luchtsingel
De Luchtsingel is een gele houten passage die het noorden van Rotterdam verbindt met het centrum en brengt nieuw leven in een vergeten gebied met een brug, een dakakker, een evenemententerrein op de Hofbogen en een park. Het deed mij spontaan denken aan de High line in New York!

Op het dak
Als je wil genieten van een prachtige skyline over Rotterdam moet je op het dak van de stad zijn. Letterlijk en figuurlijk want ‘op het dak’ is een dakrestaurant waar je biologisch kan ontbijten, brunchen en lunchen. En dit te midden van hun eigen moestuin! Een aanrader waar je wel tijdig moet bij zijn want de plaatsen buiten zijn beperkt.

Witte de Withstraat
Witte de Withstraat in Rotterdam is een zeer hippe en levendige straat met veel cafeetjes en restaurants. De geweldige sfeer van de Witte de Withstraat wordt versterkt door de vele terrassen op de straat. Wij genoten alvast van heerlijke gin&tonics en culinaire hoogstandjes in de tuin van Ballroom. Witte de Withstraat , een must-see voor wie Rotterdam bezoekt.

Wij zijn alvast geïntrigeerd door de stad en hebben zin om er nog eens 24u aan vast te breien. Dus Rotterdam, wordt vervolgd!

TIP: wij parkeerden iets buiten het centrum en namen de watertaxi  om tot aan de Markthal te geraken. Een avontuurlijk alternatief dan het openbaar vervoer! Enkel voor durvers!

2 commentsAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *