5 buitengewone kerstthema’s

Ik hou van een goed feestje. En Kerstmis en/of Nieuwjaar is de perfecte gelegenheid om er een ware party van te maken. Beter zelfs, het ideale moment om te gaan voor een themafeestje. Geen inspiratie? Geen nood. Ik heb een paar originele ideetjes voor jullie bedacht en op een rij gezet. Beginnende met ons thema voor dit jaar: Escape 2018. Opdracht? Verkleed je als een opmerkelijk figuur van het afgelopen jaar en laat je gasten raden wie je bent. Meteen dubbele pret. PS:  Haal ook enkele escape spelborden in huis en ontsnap letterlijk en figuurlijk aan 2018.

Maar ik heb nog 4 andere geweldige manieren voor je om een feestje te geven waar iedereen over zal napraten. Ho hoo hooo Happy Holidays!

  1. De foute kerstparty

KERSTTHEMA BUITENGEWOONANDERS

Idee: Het concept is leuk en eenvoudig. Kies de foutste kerstoutfit die je maar kan vinden en pronk.  Voorbereiding: Vergeet ook hier vooral je fotocamera niet. Geloof mij, je wil die hilarische kledingstukken van je gasten voor altijd vastleggen.
Extraatje: Maak er een wedstrijd van en deel een award uit aan de foutste outfit. Meteen een goeie reden om je beste beentje voor te zetten.

  1. Kerstfilm-marathon

KERSTTHEMA BUITENGEWOONANDERS

Idee: Opnieuw een eenvoudig en leuk concept. Maak een lijstje aan van jullie favoriete kerstfilms en verkleed je als één van de hoofdrolspelers. Wanneer jouw film wordt gespeeld, is het “your time to shine”.
Voorbereiding: Zorg dat iedereen zijn voorkeur qua films kan doorgeven. Haal ze in huis en dan is het tijd om te bingewatchen.
Extraatje: Combineer het  met een quiz en laat de gasten enkele vragen oplossen rond de diverse films. Meteen een goede reden om niet in slaap te vallen in de zetel.

  1. Potluck Xmas- party

KERSTTHEMA BUITENGEWOONANDERS

Idee: Maak er een culinair feest van en vraag aan je gasten om zelfgemaakte hapjes (of drankjes) mee te nemen die gedeeld kunnen worden op het feest.
Voorbereiding: Verdeel de taken en zorg dat iedereen weet wat hen te doen staat.
Extra: Geef er een “Komen eten “ touch aan en deel punten uit voor de sfeer, het eten en het gezelschap. Zowieso lachen geblazen.

  1. DIY – kerstparty

KERSTTHEMA BUITENGEWOONANDERS

Idee: Kerst draait om gezellig samen zijn. Waarom voeg je daar niet eens een creatieve toets aan toe door samen te knutselen. Dat versterkt de band, geeft meteen stof tot praten en levert zelfs hilarische momenten op. Denk aan kerstkransen maken, het bakken van kerstkoekjes– en opeten achteraf -, kerstkousen breien,…  Laat je creativiteit maar de vrije loop.
Voorbereiding: Zorg dat je genoeg materiaal in huis hebt of vraag aan je gasten om spulletjes mee te brengen.
Extra: Laat iedereen stemmen op het mooiste DIY-project. De creatie met de meeste punten wint een knutselmand. Dan wordt 2019 ook meteen creatief ingezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *