5 tips om te ontspannen uit een escape room

Next level Escape room in Eindhoven

Dat ik verslaafd ben aan escape rooms, is ondertussen al wereldwijd bekend. Dat merk ik aan de vele berichtjes die ik krijg met de vraag om mijn persoonlijke top 5 door te sturen voor hun aankomend vriendenfeestje of bedrijfsevent. Want zelf trek ik één keer per maand naar binnen – en buitenland om mij 60 seconden vrijwillig te laten opsluiten in een kamer. Wat is daar de fun aan? Ik weet even voor 60 minuten niet meer hoe lang mijn to do lijst is, wat ik nog moeten regelen of welke deadlines ik nog moet halen. Kortom, in escape rooms kom ik helemaal tot rust. Hoe gek dat ook klinkt want gedurende dat uur giert de adrenaline door mijn lijf. En dat maakt het net zo… buitengewoon.

In Eindhoven beleefde ik weer een buitengewoon avontuur. Bij Next level Escape room was ik helemaal onder de indruk van hun kamer “Catch me if you can”. Daar zetten we de achtervolging in op een zwaar crimineel. De manier waarop ze alles hebben uitgewerkt is fantastisch. Veel spanning, geweldige beleving en vooral goeie puzzels.

Zin om ook te gaan escapen? Wel, begin eer je begint luidt het gezegde vandaar dat ik ook even mijn tips mee geef voor je op roadtrip trekt naar Eindhoven.

Tip 1: Stel een goeie groep samen.

De meesten die gaan escapen, willen het spel spelen zoals het hoort. Raadsels oplossen en eruit geraken voor de 60 minuten om zijn. Wel, recordtijden worden gezet door een groep samen te stellen die de drive ,de goesting en vooral de skills hebben om raadsels op te lossen. Ik ga steeds op pad met 2 verschillende teams en ieder heeft zijn sterkte. Dat maakt dat we een geoliede machine zijn en daardoor goede tijden boeken.

Tip 2 : durf te verdelen

Meestal kan je verschillende raadsels tegelijkertijd oplossen tenzij anders vermeld. Dus probeer op te splitsen en indien je het niet meteen ziet, hulp vragen of switchen. Alles komt op het einde toch weer op één verhaallijn uit.

Tip 3: communicatie, communicatie en communicatie

In een escape room is alles toegelaten. Roepen, delegeren en leiding nemen. Vaak verander ik tijdens het spel naar een gedreven tante die van haar laat horen – ofwel uit angst ofwel uit enthousiasme –  maar achteraf is het net zo leuk om er eens om te lachen. Want what happens in the escape room, stays in the escape room. Dus communiceer. Vertel luidop wat je ziet. Samen sta je sterk.

Tip 4: Hou aandacht bij het spel.

De eerste opdracht is meestal informatie verzamelen. Je kan niks oplossen zonder de nodige gegevens. Dus hou je ogen open, kijk goed rond en bespreek met iedereen. Vaak kan je dan linken leggen en kom je zo sneller tot een oplossing. Staar je ook niet blind op één bepaald raadsel maar geef het eens door. Dat is een kwestie van teamwork.

Tip 5 : Blijf in beweging

Er is altijd iets te doen in een escape room. Ook al lijkt dat niet zo in het begin. Zijn jouw vrienden bezig met een raadsel? Ga dan verder met zoeken in de kamer naar andere leads of sleutels. Niets is wat het lijkt. Maar blijf vooral in beweging want stilstaan is tijdverlies.

Zin gekregen om een escape room te boeken? Probeer dan zeker “Catch me if you can” bij Next level Escape room in Eindhoven of kijk ook eens op mijn vorige blogpost mijn top 10 escape room experience.

Veel ontsnappingsplezier.

2 commentsAdd yours
  1. Ik wil heel graag eens met jou mee. Mijn vrienden staan hier niet zo voor open maar iknwil het heel graag eens gaan doen.

    1. heyhey meid, awel ik hou het in gedachten. Als er een lid van het vaste ploegje wegvalt, bel ik je op! 🙂 En blijf hen overtuigen. Het is een buitengewone ervaring. Beloofd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *