6 voordelen van contactloos betalen

wearable horloge contactloos betalen KBC

wearable horloge contactloos betalen KBC

wearable horloge contactloos betalen KBC

wearable horloge contactloos betalen KBC

wearable horloge contactloos betalen KBC

Het is de nieuwste trend in ons betaalverkeer: contactloos betalen. Dat is betalen zonder een pincode te gebruiken. Mijn man had dit nieuwe fenomeen al ontdekt bij het ontvangen van zijn nieuwe bankkaart. Voor mij ging er een nieuwe wereld open toen KBC mij vroeg om hun nieuw product op het vlak van contactloos betalen uit te testen. Zij brengen namelijk wearables op de markt.

Die werken met dezelfde technologie als een contactloze betaalkaart, alleen is de chip niet verpakt in plastic, maar ingebouwd in een ring, horloge, armband, sleutelhanger of ander accessoire. Helemaal op maat van de moderne man en vrouw dus 🙂

In het begin was ik wat sceptisch over hun idee maar na enkele weken van testen, zie ik meer en meer voordelen… zelfs 6 in dit geval.

  1. Het gaat sneller. Doordat je niet op zoek moet gaan in je handtas naar je bankkaart en je pincode niet hoeft in te geven waardoor je tijd bespaart.
  2. Volgens de bank is het ook veiliger. Niemand kan je pincode afkijken. En er is ook een maximum aan bedrag dus ook bij verlies, valt de schade mee.
  3. Daarnaast zouden de gegevens van de chip niet gekopieerd of gehackt kunnen worden waardoor skimmen niet mogelijk is.
  4. Je kan op een fashionable manier betalen want de horloge is qua design echt nog knap.
  5. De kans dat je je bankkaart vergeet is groter dan je horloge.
  6. Het is gebruiksvriendelijk. Geen moeilijke handeling.. gewoon je horloge tegen de terminal houden en klaar is kees.

Ook nog leuk om weten is dat er geen limiet is qua betalen. Onder de 25€ kan je je horloge gebruiken zonder code.  Vanaf 25€ heb je niet je kaart maar wel de pincode nodig. Kortom, een leuk gadget en het is nog fashionable ook. Win win toch dames 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *