7 tips voor een geslaagde beachparty

“Wauw”! Dat was de eerste klank dat ik hoorde uit de enthousiaste mond van mijn jarige meid. Ogen wagenwijd open, overduidelijk onder de indruk en een mond vol tanden. Zalig, daarvoor doe ik het. Meer bevestiging had ik niet nodig om te zien dat ze gelukkig was met de opbouw van haar eigen beachparty.

7 jaar is ze ondertussen geworden. Dat verdiende een kleurrijk feestje. Het springkasteel, dat we trouwens gewonnen hadden, was de start van mijn inspiratie. Met het springkasteel in mijn achterhoofd begon ik aan de brainstorm en zo werd snel het thema geboren. Resultaat: Fienna haar 7de verjaardag zouden we vieren met een beachparty!

Eerste stap: de planning. Hoe, wat, waar en wanneer. Daarna knutselde we de uitnodiging in elkaar ( zie hier ) , ging ik op het internet en in shops op zoek naar accessoires & stippelde ik het programma/planning uit. Voor bij wie het angstzweet al uitbreekt bij het lezen van mijn organisatie, GEEN PANIEK. Met onderstaande tips loopt ook jouw kinderfeestje voortaan gesmeerd:

 1. Denk na over het thema. Wij gingen voor het beach thema maar niet in de traditionele zin van zee, zon en strand maar eerder in de stijl van Hawai. Dus dat vraagt om massa’s flamingo’s , bloemenslingers, lampions en strooien rokjes. Check!
 2. Snuister rond op het internet voor goedkope accessoires of ga shoppen in zalige winkels zoals Action , Flying Tiger, AVA, Blokker en zelfs de carnavalwinkel. Yep, daar wist ik onze outfit te scoren voor amper 5 €!
 3. Nodig een vriendje uit voor de kleine broer of zus. De kans is groot dat ze zich een beetje uitgesloten voelen op het kinderfeestje. Nodig daarom voor hem/haar ook een vriendje uit en laat die meegenieten van de feestvreugde.
 4. Maak van het pakjes openen een speciaal moment. Organiseer bv. een spelletjesronde zodat de jarige precies weet wie wat heeft meegebracht en haar vriendje of vriendinnetje op een gepaste manier kan bedanken. Door er een spelmoment van te maken heb je iedereen hun aandacht omdat ze allemaal reuze benieuwd zijn naar wat er in de pakjes zit.
 5. Voorzie wat activiteiten. Schrijf op voorhand wat spelletjes uit, thema of niet. Hou alleen rekening met het feit dat ze niet te lang mogen duren want kinderen verliezen ook snel hun aandacht. Wij hadden een springkasteel wat op zich al de hoofdactiviteit was van het feest. Dus voor mij waren de spelletjes de ideale back-up!
 6. Plan het menu. Key words: Hou het Simpel. Kleine snackjes, een hotdog, ijsjes en een hamburger. Eten dat bijna alle kinderen lekker vinden en die voor jou easy peasy zijn om te bereiden. En nog in thema ook!
 7. Maak kleine goodiebags in het beachthema en deel uit. Altijd leuk dat de kids een blijvende herinnering hebben aan de beachparty en nog een hele dag kunnen nagenieten van de fun. Wij vulden het zakje op met een bloemenkrans, snoepjes, stoepkrijt in alle kleuren van de regenboog en flamingo magneetjes & badges voor thuis. Klein maar fijn.

En na de opbouw en organisatie is het nog enkel genieten van tevreden gezichtjes, enthousiaste blikken en heel wat wauw-woordjes van de genodigden. Check!

10 commentsAdd yours
  1. Mercikes allemaal gevuld in het thema 🙂 Ik heb nog een reservezakje als je wil 🙂 x

  1. Super! Als ik jou kan helpen met tips voor shops online ofzo, let me know! 🙂

 1. Super idee prachtig gedaan wat een feest voor de kids FIENNA & NOX mogen blij zijn met zoooooo een creatieve mama en ik ben fier op mijn METE KIND ……X

  1. Hey meter, hoe lief dat je ff deze comment post via mijn blog. Creativiteit is mijn motor! Blij dat ik er mensen gelukkig mee kan maken 🙂 xxx

 2. Wauw, wat een prachtig feest… Ideeën opdoen…
  War haalden jullie trouwens het springkasteel?

  1. Hey Katrien, bedankt voor je fijn berichtje! Dit feestje heeft ook mijn boek gehaald “maak elk moment buitengewoon”. Blijft een toppertje. Dat springkasteel komt van Gekevents.be. Een aanrader 🙂 enjoy the party. Buitengewone groetjes Mariska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *