Buitengewone lichtjes en klanken tijdens de Grote schijn

De Grote Schijn in het Rivierenhof

“Zin om met je gezin de Grote Schijn in primeur te ontdekken?” Op zo’n buitengewone vraag zeg ik geen neen. Zeker niet omdat ze me aanschreef met mijn favoriete woord allertijden “buitengewoon”. Yep, dan ben ik meteen verkocht! Dus zakten we af naar het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne waar we werden opgewacht door Jef Neve en Lieve Scheiren die ons die avond begeleiden tijdens de mystieke tocht in de schaduw van de nacht.

Tijdens de herfstvakantie kan je in het Rivierenhof genieten van De Grote Schijn, een feeërieke avondwandeling van 2 kilometer. Langs het pad wordt je meermaals verrast door prachtige kleurenspektakels die op bomen, struiken en de aanwezige vijver worden geprojecteerd. Zo wordt je meegevoerd in een  uniek audiovisueel schouwspel zonder woorden maar vol emoties. En die emotie kwam door het buitengewone klankspel van de bekende pianist Jef Neve die voor die gelegenheid een soundtrack ontwikkelde en live speelde. Een wandeling waar je meermaals moet stilstaan bij wat het licht, de geuren en de kleuren jou willen vertellen.

En dat was net mijn opdracht van de avond. Vertellen. De kinderen meevoeren in een sprookjesachtig verhaal. Ik liet dan ook graag mijn fantasie spreken door wat ik zag. Wat uitmondde in het verhaal van een kleine verdwaalde jongen die op zoek is naar zijn ouders in het grote donkere bos. Door de verlichte wortels van de bomen te volgen komt hij bij een uil terecht die zijn toverveer is verloren en samen besluiten ze om het bos te verkennen. Op zoek naar de verloren veer en zijn verloren ouders. Na een dik uur en enkele niesbuien – wordt duidelijk tijdens de wandeling – later worden ze opnieuw herenigd. Eind goed, al goed. En het perfecte alternatief voor het verhaaltje voor het slapengaan. Want eens in de wagen was Nox al in dromenland… dus ouders vergeet jullie fantasie niet he 🙂

Nog op zoek naar een leuke uitstap tijdens de herfstvakantie? Ga naar de Grote Schijn, nog van 26 oktober tot en met 4 november 2018 tijdens valavond in het Rivierenhof in Deurne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *