Comedy workshop met Nigel Williams

Comedy workshop met Nigel Williams

7 maart 2018. De Arenbergschouwburg gewoonweg uitverkocht voor 13 nieuwe comedy talenten die vijf weken lang een Masterclass hebben gevolgd bij niemand minder dan Nigel Williams. Eén van hen was ik. Toen ik in oktober voor het eerst proefde van comedy dankzij een challenge voor mijn blog, twijfelde ik geen seconde om mij ook in te schrijven voor de workshop van Nigel. Dit smaakte gewoonweg naar meer.Op de website van de Arenberg – en dankzij een tip van Nigel- las ik over de workshop. De ultieme kans om te proeven van stand-up comedy. De perfecte kans om te kijken of ik talent heb of niet.

Tijdens de intensieve workshopsessies leerde Nigel ons diverse technieken aan om onze tekst op te bouwen, leerden we vooral veel van elkaar en kregen onze 7 minuten voor het toonmoment steeds meer vorm. Vijf weken lang ,op dinsdag, schoven we aan aan tafel voor een vegetarische maaltijd om daarna de pen te scherpen en in de zaal aan onze teksten te werken. We moesten improviseren, voor de micro proberen en vooral naast de workshop ook hard aan onze teksten (blijven) werken. Zonder hard werk, geen resultaat.

Hoewel ik met veel enthousiasme uitkeek naar het optreden, gierde de stress doorheen mijn lijf. Het was super fijn , maar tegelijkertijd ook een beetje doodgaan. Mijn perfectionisme en mijn drang om Nigel niet teleur te stellen nam de bovenhand, maar toch slaagde ik erin om een goede show neer te zetten. Ale, als ik het publiek mag geloven…

Voor de afwezigen heb ik ons avontuur gebundeld in een vlogje. Geniet van het talent, de show en vergeet vooral niet te lachen 🙂

Langs deze weg nog eens een dikke merci aan Nigel. Beslist de master in comedy! Wat een persoonlijkheid, wat een goeie leraar en wat ne zalige pee. Ook bedankt aan de groep. Divers maar warm. Anders maar plezant. En vooral barstend van talent. We will do this again!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *