Wij knuffelden ons lam op de schapenboerderij in Texel

Lammetjes knuffelen op de schapenboerderij in Texel

Als je aan Texel denkt, dan denk je natuurlijk aan schapen en lammetjes. Schattige wollige lammetjes, dartelend en springend in het weiland. Het liefst wil je spontaan de wei oplopen en ze aaien en knuffelen. En dat kan. Op de Schapenboerderij in Texel krijg je de kans om lammetjes op de schoot te nemen en te vertroetelen. Op slag vergeet je al  je zorgen.

Op de boerderij maak je kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. In de stal loop je tussen de verschillende soorten schapen en maak je kennis met de kleine lammetjes. En er is meer… Er lopen ook dwerggeitjes, kippen, varkens, eenden, konijnen, pony’s en een ezel rond. En dagelijks is er ook tweemaal een demonstratie schapendrijven met honden. Jammer genoeg hebben we dat net gemist. Maar het doolhof maakte dat helemaal goed. In hun stallen hebben ze stro gestapeld en een mini parcour gebouwd. Klein maar oh zo leuk.

De schapenboerderij is goed voor een hele middag vertier want je kan er ook iets drinken, een heerlijk Texels gebak eten, op de speeltuin spelen en shoppen. Want wie op zoek is naar een mooi schapenvelletje voor thuis is daar aan het juiste adres. Trouwens, knuffelen is gezond. Niet alleen maakt het jou gelukkig maar het is ook goed voor de gezondheid:

  1. Het creëert een lagere bloeddruk!
  2. Het vermindert angsten en door knuffels vergroot je je zelfvertrouwen
  3. Het is het ultieme middel om stress te verlagen en eenzaamheid tegen te gaan.

Dus start to knuffel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *