Dineren in het kleinste kerstrestaurant van Lier

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

kleinste kerstrestaurant lier winter wonderland buitengewoonanders

De winterse evenementen. Kerstmarkten en aanverwante. Ik hou ervan. En ook in Lier hebben ze dat goed begrepen. Daar kan je de nostalgische sfeer van Kerst opsnuiven naast het stadhuis. Op het Vuurpleintje hebben ze namelijk een klein dorpje gecreëerd met een vuurhaard en een kerststal ingericht volgens het thema ‘Alice in Wonderland’. Meer nog, ze hebben er ook een klein(ste) Kerstrestaurantje voorzien. Een buitengewoon idee dat ik gewoonweg moest uitproberen.

De chalet is ingericht als een echte kersthuiskamer. Eens je de deur opendoet, voel je je op slag thuiskomen… bij je grootmoeder. Een warm vuurtje, een mooie versierde kerstboom, oude schilderijen tegen de muur en antiek bestek op de tafel. Met één groot verschil: een groot raam naast de eettafel waarbij iedereen op het Vuurplein kan binnenkijken terwijl jij heerlijk zit te genieten van een kerstdiner. Maar die etalage maakt het net buitengewoon want de kerstsfeer van buiten voel je instant ook binnen – zonder de koude dan! 🙂

Het is de eerste editie van dit kerstrestaurant en de eigenaars spreken nu al van een waar succes waardoor ze volgend jaar overwegen om er twee chalets van te maken. Want op dit moment kan je hier maar komen dineren met 2 of 4 personen en enkel in het weekend. Door de grote aanvraag kregen wij de kans om een dag in de week te gaan genieten van hun private formule. Het diner is in samenwerking met Sociaal restaurant Kome Nete en kost 25€ pp voor een 3 gangen menu. Er is keuze uit kaas- en/of garnaalkroket als voorgerecht, wildstoverij met frietjes als hoofdgerecht en  brownie-crumbletaart of appelcrumbletaart als nagerecht.

Wat een buitengewone ervaring. Van aperitief tot dessert. En als aperitief hebben wij genoten van hun eigen gin: the Drunken Horse gin. Een heerlijk gin op basis van citrus dus voor wie houdt van een zoete Gin&tonic, is The Drunken Horse gin het ideale (kerst)cadeau. Mijn fles staat al te blinken op de kast. En volgend jaar schuiven wij lekker weer aan voor het kerstrestaurant. Nog 365 dagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *