Dinner in motion: een virtueel avontuur.

Spectaculair. Dat is de beste omschrijving voor Dinner in Motion in Utrecht. Toen ik het idee opperde aan vrienden van ons, twijfelden ze geen seconde. Ze waren net als ik even nieuwsgierig naar het 360 graden restaurant. Gezellig aanschuiven aan tafel met 34 anderen gasten terwijl je om je heen en zelfs op tafel beelden geprojecteerd krijgt. Samen ondergaan we een reis doorheen de wereld waarbij muziek en voice-over het avontuur compleet maken.

Het nieuwe concept wil een totaalbeleving bieden, een grote ‘verwonderingsshow’. En dat maken ze meteen waar. De ontvangst is chique met vouchers als inkomticket en een fotosessie op de rode loper. Voor we de ruimte ingaan, genieten we nog even van een aperitief in de bar. En dan is het ready for take off. We worden begeleid naar de ruimte waar op de lange tafel onze zitplaatsnummertjes geprojecteerd staan. Er klinkt muziek en het STAR WARS spaceship staat klaar voor onze reis doorheen de wereld.

De show gaat van start. Eerste stop: de FAR west. Op tafel wordt een barbecue geprojecteerd waarbij we een heerlijke smaakvolle hamburger geserveerd krijgen. Dit was al 100% genieten. Maar we gaan een culinaire reis van 7 – gangen tegemoet dus trekken we dieper de woestijn in en arriveren we in Las Vegas. Daar wordt ons bord omgetoverd tot een roulette. Verwonderd kijkt iedereen om zich heen en de smartphones worden bovengehaald. Van A Tot Z worden we steeds verrast door flitsende beelden, een bibberende tafel en door knappe projecties op ons bord. De derde gang eten we “onder water” tussen de vissen en het koraal. Bij het hoofdgerecht worden we verwacht in het kasteel waar we een tournedos geserveerd krijgen. En dan is het tijd voor dessert.

Duizenden oude Hollandse tegels worden geprojecteerd rondom ons met hier en daar een spreuk terwijl het personeel ons verwent met een blik vol chocomousse. We zien lachende gezichten en de gesprekken blijven op gang dankzij het spektakel. Afsluiten doen ze in stijl met een parel. Wat begint als een leeg kader wordt snel opgevuld met schilderijen van diverse  bekende schilders. Dit had gerust veel langer mogen duren maar na twee uur en half bedanken ze ons voor het gezelschap en stomen ze alles klaar voor de tweede shift. Verrast, tevreden  en vooral heel erg onder de indruk stappen we de wagen in naar huis. Denkende van: dit is een avontuur dat we niet voor onszelf mogen houden…

Dinner in motion is een 360 graden restaurant waar je voor 69€ pp kan aanschuiven aan tafel voor een wervelende en buitengewone ervaring inclusief een 7-gangen-diner. Dit mag je niet missen. Eén tip: kleed je niet te dik aan want het is er best warm! Smakelijk!

http://www.dinnerinmotion.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *