DIY-gift voor een Harry Potter-fan

“Geachte tovenaarsleerling, het doet mij genoegen u te kunnen meedelen dat u uitgenodigd bent voor een feest dat plaatsvindt op de Hogeschool voor Hekserij en Hokus Pocus op platform 7 ¾.” Je hoeft geen echte kenner te zijn om te weten dat dit feestje draait rond het thema Harry Potter. Je weet wel, het tovenaartje met de ronde bril, het litteken op zijn voorhoofd en de verwarde haren. Het beste verkochte (kinder)boek ooit. Het razend populair personage uit Zweinstein dat ik nog steeds moeten ontdekken. Want buiten, bij het zappen, toevallig meepikken van enkele scènes ken ik de hype niet. Meteen een uitdaging  voor mij om op ontdekking te gaan en vooral een gepast cadeau te verzinnen.

Aangezien de wensen werden doorgegeven – lees bijdrage voor een nieuwe fiets en GSM – werd ik beperkt in mijn creativiteit en moest ik op zoek gaan naar een toverachtige manier om geld te verpakken. Hoe beter dan in een houten Harry Potter kistje met een goed gevulde toverbal. Na een trip naar de AVA begon ik aan mijn knutselproject. Naast het aanbrengen van het logo en enkele befaamde spreuken toverde ik al snel het houten doosje om tot een schatkist. Het yoghurtpotje verfde ik in zwart en lijmde ik vast op de bodem als houder voor de toverbol en het plastieken bolletje vulde ik op met centjes. Simpel, mooi en vooral volledig in thema.

En dan waren wij nog aan de beurt. Bij Kostuum & Karamel in Mechelen – een ware snoepjeswinkel voor een partyplanner zoals ik – ging ik op zoek naar geschikte accessoires. Daar sleepte ik een das, een toverstok, een heksenhoed en 2 bezems in de wacht. Aangevuld met onze eigen garderobe ging mijn man als volwassen leerling van Zweinstein en toverde ik mezelf om tot Professor Minerva McGonagal. En de kids? Die sleepten allebei een Harry Potter schoolgewaad in de wacht  tijdens onze trip naar London.  Resultaat? Vier Harry Potter personages klaar voor een heus themafeest.

Wat vinden jullie van onze metamorfose?

2 commentsAdd yours
    1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me ook even moest onderdompelen in de Harry Potter sfeer. 🙂 Maar verkleden is zowieso altijd een feest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *