Nieuwjaarsdessert met restjes van de Sint

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

brownie trifle dessert met sintchocolade buitengewoonanders

Is de Sint bij jullie ook zo gul geweest? Bij ons net iets te gul! Wij hebben een hele lading aan chocolade gekregen dat zelfs wij, chocolade addicts, in geen 100 jaar op krijgen. Maar nu hij al weer vertrokken is naar Spanje, kunnen we zonder schuldgevoel alles laten smelten, verkruimelen of verwerken in een heerlijk dessert. Melk, puur en zelfs de chocolade munten gingen er aan voor een heerlijke Brownie trifle. Super simpel om te maken. Ons Kerstdessert is alvast een feit!

200 gr brownies
150 gr donkere chocolade
150 gr bruine chocolade
1 kg mascarpone
400 ml room
1 zakje vanillesuiker
hagelslag

  1. Verkruimel de brownies. Meng de gesmolten zwarte chocolade met de helft van de mascarpone. En doe dit hetzelfde met de bruine chocolade. Meng het met de rest van de kaas.
  2. Klop de room stijf met de vanillesuiker.
  3. Neem een grote, hoge serveerschaal en schep in laagjes. Eerst de brownies, dan de mascarpone met de pure chocolade en de slagroom. Herhaal deze drie lagen maar dan met de bruine chocolade. Doe dit tot alle ingrediƫnten op zijn.
  4. Versier de trifle met hagelslag of met geraspte chocolade. Laat het dessert minstens 4 uur rusten in de koelkast.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *