EHBO: Anne is mama van vijf én onderneemt.

Voor de Famme rubriek EHBO – Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen – ga ik elke week op zoek naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewoon levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Anne Cornut van Mama van vijf.

anne cornut buitengewoonanders ehbo

Wie dacht dat mama van vijf (!) kinderen al een voltijdse job is, kent Anne Cornut nog niet. Naast haar grote gezin co-runt Anne de website Maison Slash, een lifestyle e-zine dat staat voor een #parentfriendly wereld. Hoe houdt ze alle bordjes in de lucht en zijn er zaken die Anne als ervaren mama overneemt als succesvolle ondernemer?

Er is je vast al vaak gevraagd hoe een dag uit je leven er uit ziet met 5 kinderen en een fulltime job. Zou je een gemiddeld weekend kunnen omschrijven?
“Druk! Door de vele activiteiten van mijn kinderen zijn er weinig echt vrije momenten in het weekend. Ook in de week zijn er geen dagen zonder plannen. Overvolle agenda’s, deadlines en ontplofte mailboxen. Ik heb soms het gevoel dat mijn leven voorbij raast. Dus ik moet er wel op letten dat ik af en toe momenten van rust opzoek en dingen loslaat om het te kunnen volhouden.”

Zijn er zaken die je als ondernemer overneemt door je ervaring als moeder?
“Ik leer dingen loslaten en ik weet dat alles altijd weer goed komt. Ook al denk ik op sommige momenten echt niet meer van welk hout pijlen maken, uiteindelijk passeren die momenten ook.”

anne cornut buitengewoonanders ehbo

Als je even voelt dat je energie ver te zoeken is, wat doe je dan om jezelf weer op te laden?
“Ik zou heel graag leren mediteren. Ik voel als ik al gewoon even diep adem neem ik al zoveel rustiger word. En ook voldoende slapen en heel weinig alcohol. Ik heb echt mijn 8 uur slaap nodig per nacht. Ik weet als ik een nachtje doortrek of te veel alcohol drink ik mijzelf straf omdat ik geen tijd heb om half te zijn in de week.”

Kun je het verschil beschrijven tussen de eerste keer mama worden en de laatste keer?
“Bij de eerste ben je echt zo onervaren. Er was toen ook nog geen socialmedia-community dus ik had enkel ‘oei ik groei’ als handleiding. Bij de laatste deed ik het zwanger zijn en bevallen precies tussendoor (lacht).”

Ze zeggen wel eens: “It takes a village to raise a child”. Heb jij beschikking over een heel ‘dorp’?
“Zonder mijn ouders zou ik het niet overleven. Mijn familie is zeer belangrijk om op te kunnen terugvallen.”

anne cornut buitengewoonanders ehbo

Wat zou je andere moeders willen meegeven die ook een eigen onderneming willen starten?
Dat je moet weten dat het niet makkelijk is. Dat je keiharde muren gaat nemen maar dat je er ook keiveel over leert. En dat als je goed doet, je goed ontmoet. En dan misschien nog eentje. Think big, ook al vrouw en als moeder kunnen je ambities groot zijn.

EXTRA EXTRA:  Een huishouden van vijf runnen vraagt veel hulp. Ben je benieuwd of Anne haar kids meehelpen in het huishouden? Lees het snel op Famme.be

Tot slot maakte Anne nog even tijd voor enkele dilemma’s:

Een avondje bingewatchen met je partner of een avondje cinema met een vriend(in)?
Cinema met vriendin

Een weddenschap winnen of je gelijk halen?
Weddenschap winnen

One commentAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *