EHBO : Kim schreef zich in voor blind gekocht.

Voor de Famme rubriek EHBO – Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen – ga ik elke week op zoek naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewoon levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Kim uit het gloednieuwe Vier programma “Blind gekocht”.

Kim (34) werkt op de marketing-afdeling van een meubelproducent waar ze met haar fantastische collega’s voortdurend aan het plannen is. Maar de planning om een huis te vinden heb je niet helemaal zelf in de hand. Daarom besliste ze samen met haar verloofde Cédric om hun budget uit handen te geven aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect. Hun grote eisen: een aparte slaapkamer voor beide zonen én locatie Londerzeel. Een spannende onderneming? Wij vroegen Kim hoe ze dat ervaren heeft.

blind gekocht kim buitengewoonanders ehbo

Je financiële spaarpot uit handen geven lijkt niet gemakkelijk. Hoe heb jij dat ervaren?
“We waren al een tijd op ons gemak aan het uitkijken naar een eigen huis. Onze zoektocht is er altijd een van ups-and-downs geweest: als we bijvoorbeeld een huis binnen ons budget zagen, gingen we sowieso kijken. Dat was immers al heel uitzonderlijk in de regio waar wij op zoek waren naar een woning (Londerzeel n.v.d.r.). Dan verschoten we ofwel van de prijs-kwaliteit die ons voorgeschoteld werd, ofwel was het huis al verkocht aan mensen die ná ons een huisbezoek kwamen doen. Daarna viel het meestal een hele tijd stil omdat er heel weinig huizen voor ons budget op de markt komen. Wij hebben de hele regio uitgekamd en niets gevonden. Dus hadden we twee opties: ofwel zouden we een huis blijven huren, ofwel zouden we een huis kopen en een lening afbetaling die gelijk was aan de huur die we toen betaalden. Voor ons was die keuze snel gemaakt. Maar om je geld zomaar uit handen te geven aan iemand die je van haar noch pluim kent en niet wetende wat je ervoor in de plaats krijgt, dat is sowieso een sprong in het onbekende. Ik weet dat er veel verschillende meningen zijn over dit aspect, maar ik moet eerlijk zeggen: we hebben het ons nooit beklaagd. Onze eerste indruk was inderdaad die gevreesde reality check. Vooraf hebben we samen met Bea en Bart een lijst met must-haves en nice-to-haves opgesteld en die lijst werd te allen tijden gerespecteerd. Ik denk dat als Bart en Bea dit als een mission impossible hadden beschouwd, ze onze case niet hadden aangenomen. Dat was een grote geruststelling.”

Jullie eerste indruk van het huis leek niet meteen positief. Hoe heb je de knop kunnen omdraaien om het huis toch nog een kans te geven?
“Onze eerste indruk was inderdaad die gevreesde reality check. Maar het was niets dat we niet verwacht hadden. We wisten dat een huis zoeken in Londerzeel met ons budget aartsmoeilijk zou zijn. Bovendien hadden we er al bij stilgestaan dat het huis dat we toen huurden heel ruim was en dat we waarschijnlijk zouden moeten inboeten op die ruimte. Cédric en ik kunnen ook heel moeilijk door een bestaand interieur kijken. Een lelijk behangpapier schrikt ons nu eenmaal af, dat kunnen we echt niet plaatsen. Maar geef ons een tekening met de mogelijkheden, dan krijg je een andere reactie. Maar dat was natuurlijk niet de opzet van het spel (lacht). We hebben ons altijd voorgehouden dat het huis op het einde van de rit van onszelf zou zijn en die positieve gedachte bleven we onszelf voorhouden.”

blind gekocht kim buitengewoonanders ehbo

Jullie wilden absoluut in Londerzeel blijven, ook als dat betekende dat jullie huis wat kleiner zou zijn. Heb je achteraf spijt van die eis?
“Ik heb daar geen seconde spijt van gehad. Wij zijn enorm dankbaar dat Bart en Bea tot het uiterste zijn gegaan en voor ons iets gevonden hebben in de gemeente die we wilden. Ik ben ervan overtuigd dat dat bloed, zweet en tranen heeft gekost. Sommige mensen verklaren ons gek, maar mensen die ons beter kennen begrijpen waarom we die eis gesteld hebben. We hebben alles wel een keer vastgepakt en de vraag gesteld of iets anders niet beter is op die plaats. Maar uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn (lacht). Ik ben trouwens blij dat we naar iets kleiner zijn gegaan, want we zijn nu van veel overbodige rommel verlost. Vroeger hadden we meer ruimte om dingen op te slaan, maar nu hebben we de dingen overgehouden die we echt nodig hebben en echt niet willen weggooien. In onze nieuwe woonst is het eigenlijk ook veel gezelliger dan in dat ruime, soms koude huurhuis.”

De inrichting werd ook helemaal bepaald door de designers van ‘Blind Gekocht’ die jullie carte blanche hadden gegeven. Heb je daar achteraf nog veel aan veranderd?
“We hebben alles wel een keer vastgepakt en de vraag gesteld of iets anders niet beter is op die plaats. Maar uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn (lacht). Bart heeft echt recht in ons hoofd gekeken: het is zo’n mooi homogeen geheel – dat hadden we zelf nooit kunnen creëren. Toen Bart in ons huurhuis kwam zei hij meteen: dit is typisch een verzameling van spullen over de jaren heen. Dat is in ons nieuwe huis niet meer het geval. Ik kan alleen maar aanraden dat je je door niemand moet laten wijsmaken waar jullie nieuwe thuis moet zijn. Er zijn wel enkele kleine dingen die we veranderd hebben voor dagelijkse efficiëntie: hier en daar hebben we gordijnen weggehaald om nog meer lichtinval te krijgen en de kleerkasten in de kamers van onze kinderen waren wat klein, dus die hebben we vervangen door grotere exemplaren. Bart kon natuurlijk niet weten dat onze kinderen zoveel kleren hadden (lacht).”

blind gekocht kim buitengewoonanders ehbo

Kim maakte snel nog even tijd voor een buitengewoon dilemma:

Gestoken worden door een kwal of loslopend ongedierte in huis?
“Geen loslopend ongedierte in mijn nieuw huis, alstublieft (lacht)! Dan maar pijn voor mezelf en gestoken worden door een kwal.”

Je toekomst laten voorspellen door een waarzegster of je laten hypnotiseren?
“Dat is een heel moeilijk dilemma. Bij hypnose laat je alles los en dat lijkt eigenlijk een beetje op ons avontuur bij ‘Blind Gekocht’, dus ik zou makkelijk kunnen zeggen: been there done that, dat kan ik wel aan. Maar nee: doe mij maar de toekomst laten voorspellen.”

EXTRA EXTRA: Op Famme lees je exclusief de gouden raad van Kim bij de zoektocht naar hun ideale woning.

 

 

2 commentsAdd yours
    1. Inschrijvingen voor het tweede seizoen zijn begonnen. wie durft het aan? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *