EHBO: Lies gaat op reis en neemt mee… haar kinderen!

Voor de Famme rubriek EHBO – Eerste Hulp bij Buitengewone Ontmoetingen – ga ik elke week op zoek naar mensen met een buitengewoon verhaal. Personen die anders ondernemen, anders leven of die bereid zijn om hun buitengewoon levensverhaal met jullie te delen. Kortom, mensen die #buitengewoonanders zijn. Deze week praten we met Lies van blog Liesellove.

liesellove boek ehbo famme rubriek buitengewoonanders

Lieselot is mama van drie, therapeute en in haar vrije tijd een creatieve duizendpoot met haar eigen blog waar duidelijk wordt dat ze de reismicrobe goed te pakken heeft. Die blog noemt ze terecht ‘not just another mommy blog’, want je vindt er enorm persoonlijke verhalen en emoties. Hoe zij zich staande het houdt als mama, partner, professional en dame met wanderlust? Wij vroegen het haar op de vrouw af.

Wanneer gebruikte je je kinderen voor het laatst als excuus?
“Ik moet toegeven dat ik dat eigenlijk al niet meer weet. Ik kies er bewust voor om me te omringen met mensen waarbij ik zo’n excuses niet nodig heb, waarbij verplichtingen zo nauw niet liggen. Op die manier kun je gewoon open communiceren.”

Heb je een ultieme life-hack sinds je kinderen hebt?
“Ik geef mijn kinderen al eens een boterham terwijl ze in bad zitten zodat ze wat afleiding hebben (lacht). Of ik probeer een spelletje te maken van opruimen.”

liesellove boek ehbo famme rubriek buitengewoonanders

Waar zijn jullie voor aan het sparen?
“We proberen steeds wat te sparen, al is dat vooral als buffer bedoeld mocht er een onverwachte gebeurtenis voorkomen. We weten bijvoorbeeld nog niet waar we volgend jaar precies naartoe willen reizen, maar wel dat we een reis willen maken. Wij sparen dus niet voor iets specifiek materialistisch op dit moment, maar wel al een beetje voor onze reisbestemming van volgend jaar – wat die ook mag worden.”

Je hebt nu ook een boek uit ‘Ik ga op reis en ik neem mee … de kinderen!’. Wat kunnen lezers daarvan verwachten?
“Het is vooral een heel praktisch boek over hoe je reizen met kinderen kunt aanpakken. Tips voor ouders voor de reis, tot inpakken, onderweg zijn, ter plaatse zijn en zelfs na de vakantie. Inclusief heel wat DIY’s. Daarnaast zit er ook een verhaal in over waarom je moet reizen met kinderen, hoe je dat haalbaar maakt en wat het betekent als ouder. Ik heb ook nog een aantal gastgezinnen geïnterviewd. Zij voorzagen voldoende stof om leuke anekdotes toe te voegen en mijn verhaal kracht bij zetten.”

liesellove boek ehbo famme rubriek buitengewoonanders

Als je ouders één reis met hun kinderen mocht aanraden die je zelf al gemaakt hebt, welke zou je dan aanraden?
“Australië. Ik weet het: het is de andere kant van de wereld, maar het is en blijft een prachtig land. Ik denk dat iedereen die naar daar reist – met of zonder kinderen – dat land fantastisch zal vinden. Voor mij was dat de ultieme reis omdat je echt in de natuur leeft. Dat is ideaal voor kinderen: je hebt geen speelgoed nodig en er is weinig drama, want ze kunnen gewoon bijna altijd buiten. Thailand is ook een aanrader. Dat is een heel makkelijk land om in rond te reizen en voelt nog best Westers aan hoewel je er toch een heel eigen cultuur hebt. Iets dichterbij vind ik dat het niet zoveel uitmaakt omdat het zo makkelijk reizen is binnen Europa. Wel vind ik dat je kinderen niet in een hotel moet steken – zeker niet als dat jonge kinderen zijn. Wij verkiezen een eigen huis of kamperen.”

liesellove boek ehbo famme rubriek buitengewoonanders

EXTRA EXTRA:  Wat is de sleutel tot een geslaagde vakantie met kinderen? Ook benieuwd. Lees het snel op Famme.be

Tot slot maakte Lies nog even tijd voor enkele dilemma’s:

Wat kies je: geef je Netflix op of Spotify?
“Dat is een moeilijke vraag. Op dit moment zou ik Spotify opgeven, omdat wij hier nog veel naar platen luisteren. Maar als ik moet kiezen tussen series of muziek in hun geheel op te geven, dan kies ik er toch voor om Spotify te behouden. Dan kies ik voor muziek.”

Heb je liever als tweede moedertaal Frans of Spaans?
“Ik zou voor Spaans kiezen. Ik kan het op dit moment absoluut niet, maar ik denk dat het handiger is om Spaans te kunnen omdat het Engels in veel Spaanstalige landen nog niet gesproken wordt. Uit praktische overweging kies ik dus voor Spaans.”

One commentAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *