Eindhoven staat in “Glow”.

GLOW

De winter staat voor de deur en dan hou ik ervan om heerlijk te cocoonen met het gezin. Maar als er een buitengewoon event te beleven valt, dan spring ik mijn auto in en rij ik met plezier tot bij de Noorderburen. Want Eindhoven staat weer in brand. Voor de veertiende keer op rij tovert de stad zich om tot een grote speeltuin van licht. Zo’n 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren met hun lichtkunstprojecten wat uitmondt in een prachtig lichtfestival.  Thema van dit jaar: shadows & light.

Eindhoven wordt zelfs omschreven als de Lichtstad. Niet omwille van Philips – wat veel mensen denken – maar vanwege de luciferfabriek die er stond. Dus is de stad de perfecte gastheer voor het lichtfestival. Tijdens Glow worden gebouwen op magische wijze in de schijnwerpers gezet en maken de lichtprojecties van de stad een uniek decor. Er zijn niet alleen verlichte kunstobjecten en projecties maar ook lichtshows en een buitengewone wandeling van zo’n 4 kilometer. Net als kleine kids gaven we onze ogen de kost, viel onze mond open van verwondering en lieten we onze fantasie de volle loop. We waanden ons als kleine Alice in Wonderland. Van het ene avontuur doken we het in het andere met hier en daar lekkere foodtrucks… helaas hadden wij toen al gegeten.

Want we maakten onze GLOW experience nog buitengewoner door er een bijzondere diner bij te reserveren: Dinner in Motion. Ik val in herhaling maar de vorige editie viel zo hard in de smaak dat we meteen stonden te springen voor de nieuwe show. Wederom schoven we mee aan tafel vol onbekenden om te genieten van een totaalspektakel. Met meer dan 30 tafelgenoten maakten we opnieuw een wereldreis, waarbij rondom je heen en zelfs op tafel beelden geprojecteerd worden. Muziek en een voice-over ondersteunen de beelden en complementeren de culinaire wereldreis. Van de vier elementen –  vuur, water, lucht en aarde – tot de parels van de schilderkunst uit Nederland – denk Rembrand, Van Gogh- werden we omver geblazen door de leuke beelden, toffe manier van presenteren – ik had nog nooit van een schup gegeten – en door de muziek. Ik sta al te popelen voor de volgende editie.

 Glow Eindhoven is nog tot 17 november. Meer info vind je hier. Een beleving bij Dinner in motion kan je hier boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *