Escape meets Fort Boyard in Prison Island

Een mix van Escape room en Fort Boyard. Een primeur in Vlaanderen. Dat moest ik gezien en geprobeerd hebben.  Overgewaaid vanuit Zweden bouwden ze nu ook in Eeklo een gloednieuwe Escape game, Prison Island. Een gevangenis met maar liefst  25 gevangeniscellen  met elk zijn eigen unieke opdracht. Doel van het spel is dat je zoveel mogelijk cellen binnengaat, samen werkt, raadsels oplost, codes kraakt, fysieke opdrachten ondergaat binnen jouw Prison tijd. Ik was getriggerd en nam meteen mijn partners in crime mee naar Eeklo!

Eens je binnentreedt, word je meteen verrast door de sfeer. Net alsof je incheckt in een ware gevangenis. Door de begeleider word je naar de briefing kamer gestuurd waar je onmiddellijk kennismaakt met de prachtige muurschilderingen. Graffiti en tekeningen waarvan je mond openvalt. Na de intro begint het spel. Wij liepen meteen doorheen de gangen op zoek naar kamers met een catchy titel, minst fysieke inspanning en vooral met de meeste punten. Want dat is de enige info die je krijgt. Het hoe en wat is de verrassing eens je binnen bent.

“Beep”. De eerste kamer is gekozen en we treden binnen in de jungle. Blijkt de moeilijkste te zijn van allemaal zei de begeleider achteraf. En terecht… Want dat kamertje wisten we niet te kraken. Hop naar de volgende. Einstein, Mastermind, Labyrint, Soccer, Basket,… Het zijn alvast kamers met een mix van behendigheid, soms eens goed nadenken bij raadseltjes of leuke doe-spelletjes. Alle 25 passeerden ze de revue en niet alle 25 waren piece of cake. Integendeel, ongeacht onze escape ervaring waren bepaalde  kamers echt moeilijk te doorgronden. In bepaalde cellen geraakten we zelfs niet opgestart. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen. De fun om punten te verzamelen, kamers te ontdekken en binnen ons anderhalf uur te ontsnappen hield ons goed bezig.

Ik som even de 10 verschillen op met een traditionele escape room:

  1. Dit spel speel je niet opgesloten in 1 kamer, maar in 25 gevangeniscellen
  2. Je kiest zelf welke cel je binnengaat en welke niet.
  3. Je kan langer spelen dan 1 uur… Wij speelden anderhalf uur!
  4. Je kan met teams tegen elkaar spelen
  5. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar
  6. Je kan terugkomen zo vaak je wil omdat er verschillende cellen zijn en niet 1 kamer zoals bij een escape room
  7. Je kan proberen je eigen highscore te verbeteren
  8. Er zijn douches voorzien want zweten zal je!
  9. In één uur zijn niet alle spellen gespeeld dus kan je meer dan één keer spelen of zelfs langer dan één uur als je wil
  10. Er bestaan 70-tal spelletjes voor de 25 cellen, dus de opdrachten worden gewisseld en zo kunnen fans ook meerdere keren weerkeren.

Nog niet overtuigd? Surf dan zeker naar yeti-eeklo.be/prison-island

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *