Top 10 escape room experience

Escape rooms: mijn favorieten in België en Nederland

Beeld je in: Je boekt een kamer met een groep vriend(in)en. De deur wordt achter jou gesloten. Je krijgt de taak om binnen 60 minuten te ontsnappen door het oplossen van raadsels, puzzels en andere opdrachten. Dat is het principe van een escape room. Ze zijn razend populair geworden en ze groeien nog steeds als paddenstoelen uit de grond. En maar goed ook. Want er is maar één nadeel. Als je eenmaal zo’n kamer hebt uitgespeeld, hoef je er niet nog eens heen. Of misschien twee.. want escape rooms zijn erg verslavend.

Vroeger zou ik er nog niet aan denken om mij vrijwillig te laten opsluiten in een griezelige kamer. Lees – ik kan op mijn leeftijd nog steeds geen horror films zien . Laat staan er geld voor betalen. Maar na mijn eerste escape ervaring denk ik er anders over. Het spel is ongekend populair en terecht. Hoewel de ene kamer de andere niet is. Het voorbije 2 jaar heb ik al diverse rooms in België en Nederland uitgetest waardoor ik graag mijn persoonlijke top 10 met jullie deel. Be prepared to be… addicted!

1. Escape room Bunschoten ( de meisjeskamer ) – Nederland

Denk aan The Shining. Denk aan een meisjeskamer waar een grimmige sfeer hangt. Het behang bladert af en je voelt de angst van het kind. In de ruimte klinken vreemde geluiden: geschreeuw, gegil, gestommel,.. je stapt de kamer binnen en met één klap valt de deur achter je in het slot. Eén stem vult de kamer met de boodschap: Come and get me! Oh yeeeeh!

2. Kamer 237 – Volkel – Nederland

You can check out anytime you like, but you can never leave. Dat is het principe van Kamer 237. Je boekt een kamer en checkt werkelijk in bij de receptie. Vanaf dan begint het spel. Je stapt de lift in en je begeeft jezelf naar het tweede verdiep. Bij het openen van de liftdeuren kan het spel beginnen: Waar is kamer 237?

3.Bank of H.E.L.L – Woerden – Nederland

Stap binnen in de bank of HELL. De dreiging is tot het hoogste niveau gestegen. Er zijn aanwijzingen dat er zéér binnenkort een overval zal plaatsvinden op de Bank. Met jouw team ga je de duistere bank binnen om de overvallers een stap voor te zijn. De tijd tikt en er is geen weg meer terug. Jouw taak: doordringen tot het hart van de Bank, voordat het te laat is…

4. The Dentist – Escape challenge – Delft – Nederland

Je bevindt je in de wachtkamer van de tandarts. Achter de deur klinkt gestommel, dan een snerpende tandartsboor en niet snel daarna ijselijk gegil. Plotseling gaat de deur open… En dan is het aan jou… Speur door de patiëntendossiers, onderzoek de tandartsstoel, ga op zoek naar tandarts instrumenten om lastige puzzels op te lossen, maar vooral, zorg dat je op tijd uit de kamer bent, want anders… Huiveringwekkend plezant!

5.De Bloedgravin – Retie – Belgie

Het verhaal draait rond een Hongaarse gravin die bekend stond om de tientallen moorden die ze gepleegd heeft. Jonge meisjes waren haar slachtoffer, want van hun bloed behield ze zelf de eeuwige jeugd. Tenminste, dat dacht ze. Erzsébet werd uiteindelijk opgesloten in een toren als straf en overleed daar. In deze escape room moet je ontsnappen, anders neemt ze je te grazen! Durf jij?

6.Seven sins – Den Bosch – Nederland

Ken je de film nog met Brad Pitt in de hoofdrol? Die is er helaas niet bij maar het verhaal is identiek. Er is een seriemoordenaar losgeslagen die zijn moorden rechtvaardigt als vrijbrief voor de onwetendheid van de wereld als het gaat om de zeven hoofdzonden. De moordenaar weet met een aantal van deze moorden weg te komen. Weten jullie in het hoofd van de moordenaar te kruipen en op tijd uit handen van de moordenaar te blijven?

7. Alice in Wonderland  – Breda – Nederland

Heb jij jezelf ooit wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om wonderland te betreden? Bij This is Escape in Breda is het volledig mogelijk.. In een volledig met blacklight verlichte kamer zal je het visuele spektakel op je af zien komen. Een ervaring die je moet beleven.

8. Clue – Antwerpen – Belgie

Hier maak je deel uit van het CSI team. Ik was vroeger verslaafd aan de serie dus ik had niet veel overtuiging nodig om deze kamer uit te proberen. Opdracht: de moord onderzoeken in het laboratorium. Wie is het slachtoffer?  Zoek het uit…Of laat je opsluiten in een bank en verover het goud van in de kluis. Twee escape rooms met de nodige pit & experience.

9. De Gouden kooi – Mechelen – Belgie

Bij De Gouden Kooi kan je kiezen tussen 4 kamers en kruip je één uur lang in de huid van een schattenjager, meesterdief of rechercheur. Mijn persoonlijke favorieten zijn eerst en vooral Lost in Space waar je je in het jaar 2466 begeeft. Je waant je een groep ruimtereizigers op verkenning op een onbekende planeet. Tijdens je tocht wordt plots alles zwart… Waar ben ik? Wat is er gebeurd? Mijn tweede favoriet is de Meesterdief van Mechelen. Daar kruip je in de huid van een beruchte meesterdief. Ben je in staat om het beveiligingssysteem te ontwrichten, de kluis te kraken en de politie te ontwijken? Oh yeh!

 

10. The Longest Hour – Ieper – Belgie

De Longest Hour is de reden van mijn verslaving want daar is het allemaal begonnen. Thema: de  Wereldoorlog. De Pateelstraat in Ieper werd zelf helemaal vernield tijdens de oorlog. In het huis wordt je ook 60 minuten opgesloten. Samen met je team krijg je exact één uur de tijd om uit het huis te ontsnappen. Dit éne uur zal jouw Longest Hour zijn. Veel succes met de ontsnapping!

Next op het programma:

Jason’s Curse – Rijswijk – Nederland
The Orphanage – Zoetermeer – Nederland
The Honeymoon hotel – Zoetermeer – Nederland
Locked – Gent

Maar je moet mij niet op mijn woord geloven. Je moet het gewoon ervaren. Dus wacht niet langer en boek! Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *