Gastblog: Massage op kindermaat

Een massage brengt ons lichaam tot rust en het is bovendien nog gezond ook. Het bloed stroomt beter door en je kunt je beter ontspannen en slapen. Dat geldt zeker ook voor kinderen! Daarom is Brigitte van Oncomassage.be zich gaan verdiepen in kindermassages naast haar aanbod van oncologische massages, volledig afgestemd op de lichamelijke conditie en klachten van mensen die leven met kanker, cvs, fibromyalgie en palliatieve zorgen. Let’s have a talk…

Brigitte, wat is jouw drijfveer geweest om te starten met Oncomassages?
Deze doelgroep ligt me nauw aan het hart. Tien jaar geleden stierf een vriendin van me aan een hersentumor. Dat was de grootste trigger om te starten. Ik heb 15jaar lang expertise in de oncologische beeldvorming van een universitair ziekenhuis. De taboe rond aanraking en massage bij mensen met kanker heeft alles te maken met angst. Luisteren, voelen met je hart en een volledige focus op de aanraking is dan het mooiste wat je kan geven.

Uit empathie ben je ook gestart met massages voor kinderen.  Vraagt dat een andere aanpak?
Kindjes laat ik plaatsnemen op de massagetafel met behulp van ouders, broers of zussen zodat zij samen de eerste stap zetten. Induffelen met de handdoek gebeurt ook door hun.  Aanwezigheid in de ruimte is dan ook zeker toegestaan. Massage is meestal volledig nieuw voor kinderen en nieuwsgierigheid kan overgevoeligheid geven van de huid. Een extra zachte aanraking met veel geduld en vol vertrouwen in mezelf is dan ook belangrijk want dat straalt heel gemakkelijker over op het kind.
Wat streef je na bij kindermassages?
Dat geven van liefde ook door aanraking kan omdat ze het nu zelf ervaren. Positieve aandacht die een weldaad is en die ze ook een ganse tijd vasthouden.

Wat zijn de voordelen van massage voor kinderen?
De huid is ons grootste zintuig. Dit ontwikkelen, ontdekken en voelen is een supermooi geschenk van de ouders. Kinderen zijn hierdoor op een speciale manier geraakt (en dankbaar) zodat zij de automatische reflex hebben dat aan te bevelen aan hun ouders/ gezinsleden. Daarnaast vermindert het stress en spanningen bij kinderen die ook blootgesteld worden aan dagelijkse prikkels. Onder invloed van massage maakt het lichaam het gelukshormoon aan dat zorgt voor een gevoel van rust en verbondenheid.

En dat geluk kon ik aflezen van Fienna haar gezicht. Met een brede glimlach en een dankbare knuffel verliet ze de massageruimte. En uiteraard met de belofte dat ze terugkomt in het najaar.

Praktische info:
Oncomassage
Baerdonckstraat 1bus1
9230 Wetteren

www.fun2touch.Be

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *