Heksenwandeling in Redu

Interactieve wandeling in Redu
Boeken in overvloed! overal vind je ze in Redu! In verlaten schuren, in lege stallen en in kraampjes die voor de gelegenheid op iedere straathoek zijn opgesteld. Geen wonder dat ze in Wallonië Redu hebben omgedoopt tot het Boekendorp. Vandaag vind je er meer dan 15 boekenwinkels.  Dus als je van boeken houdt kom je hier zeker aan je trekken.
Maar onze interesse ging vooral uit naar de charme van het pittoreske dorpje en de interactieve wandeling die ze aanbieden bij La Maison du tourisme du Pays de la Haute-Lesse. Zij omschrijven het als een ontdekkingscircuit dat je ofwel met een boekje, je eigen iPad of smartphone kan beleven.
Een interactieve wandeling van 5 km die in stripvorm ons het verhaal vertelt van Tania. Zij is op zoek naar de oorzaak van haar mysterieuze crash in Redu. Door het gesproken stripverhaal en de online spelletjes bleven de kids geboeid en benieuwd naar de verhalen van de kabouters en de heksen.
Na 15 etappes door het bos eindigden we onze wandeling in Redu. Voldaan en vooral verrast dat deze gratis interactieve wandeling zowel jong en oud kon bekoren! Dus als je het boekendorp zou willen gaan bezoeken, reserveer dan zeker 2 uurtjes in je planning voor deze wandeling.  Een ware aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *