Hotspots in Utrecht.

Historische huizen, prachtige grachten en vooral veel hippe hotspots. Teveel want het is moeilijk kiezen tussen alle heerlijke restaurants  in Utrecht. De stad is hotter dan hot. Veel toeristen kiezen meer en meer voor een dagje Utrecht die eenzelfde karakteristieke uitstraling heeft als Amsterdam. Je kan er dan ook eindeloos shoppen, zalig slenteren en vooral heerlijk eten. En dat deden wij ook. Ik deel graag met jou onze ontdekkingen.

LE:EN

Aan de rand van Utrecht vind je LE:EN, een oude loods omgetoverd tot een hippe hotspot waar Azië centraal staat. Op de muren prijken graffiti kunstwerken van Aziatische draken en tropische bloemen. Industriële elementen, verticale groene tuinen en houten tafels geven LE:EN een unieke sfeer. Een plek waar Aziatische gerechten in gedurfde combinaties op je bordje belanden. Kleine bordjes wel, want bij LE:EN geniet je van Aziatische gerechten om te delen. Zoals wij deden van buikspek, gefrituurde sprinkhaan en pittige lamscurry!

FRITES ATELIER

Meer bepaald Sergio’s Frites Atelier. Nu ook al in Antwerpen uiteraard maar wij gingen toch langs in Utrecht voor zijn befaamde knapperige frietjes van buiten en ‘oh zo zacht’ van binnen! Haute friture ook wel genoemd met sauzen speciaal ontwikkeld door Sergio die je maar liefst 5 euro betaald. Ik koos voor de overheerlijke Season special met Wonton, sriracha, griekse yoghurt, furikake, kimchi en curry mayonaise. Om het in zijn befaamde woorden te zeggen: sex on a plate. Heerlijk en dan heb ik er ook graag 6,5 euro voor over.  En blijkbaar wij niet alleen want ver na lunchtijd stond er nog een flinke wachtrij. Wederom een succes naar de hand van Sergio!

BADHU

Bij bijzonder overnachten stootte ik op het unieke verblijf : Badhu. Een kleinschalig design hotel met Arabische uitstraling gevestigd in een voormalig badhuis aan de rand van het centrum van Utrecht. Ik werd vooral aangetrokken door de diverse kamers die volledig in één kleur zijn ingericht. Zo heb je Purple, Gold, Green,… Wij kozen voor de Red en Silver room. Niet alleen de kleur speelt een belangrijke rol in de kamers maar ook de open badkamer is een eyecatcher.

’s Morgens trekken ze het Arabische karakter door met het ontbijt waarbij we genieten van heerlijk Marokkaans brood met zoete lekkernijen. Een aanrader voor iedereen die uniek wil logeren en dicht bij de stad wil liggen want op amper 15 minuten wandelen sta je in het centrum.

Utrecht in drie woorden: gezellig, modern en de thuishaven van Nijntje.

2 commentsAdd yours
    1. Oh super om te lezen Cynthia. Dank je wel… Jij woont alvast in een Buitengewone stad. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *