Kidsparty: maak een pinata.

Nog op zoek naar een origineel idee voor een kinderfeestje? Of wil je uitpakken met een leuke activiteit op het verjaardagsfeestje van jouw kids? Maak dan eens samen een piñata. Je creert een hoogtepunt voor het kinderfeestje en je kan op een originele manier geld geven. Een ‘piñata’ is een figuur uit papier-maché gevuld met snoepjes en confetti. De kinderen moeten hem geblinddoekt kapot slaan zodat hij zijn inhoud prijsgeeft. Je maakt hem gemakkelijk zelf, of samen met de kinderen.

Oorspronkelijk komen ze uit China, maar tegenwoordig zijn ze bekend bij iedereen. Ik heb ze overal al gespot, maar met een beetje creativiteit maak je ze gewoon zelf. Of zoals in mijn geval, samen met de kinderen. Het is gemakkelijk te maken, kost weinig geld en zorgt gegarandeerd voor plezier. Ik leg je graag uit hoe je eraan moet beginnen. Misschien vindt je het maken van zo’n piñata minstens even leuk is het stukslaan.

Benodigdheden: een ballon, kranten, crêpepapier, gewoon papier, schaar, stukje touw, bloem, water, zout en verfborstel.

Stap 1 – Voorbereiding

Meng water en bloem met een snufje zout in een kommetje tot een dik papje. Tip: dek je tafel af met een zeil om een knoeiboel te voorkomen.

Stap 2 – Bepaal je vorm

Ik koos voor een Pokemon bal dus is een ballon ideaal! Blaas de ballon op en knoop hem dicht. Strijk de strookjes krantenpapier in met het mengsel en beplak de ballon. Herhaal dit proces tot de ballon met verschillende lagen bedekt is en laat elke laag drogen. Herhaal deze handeling 3x.

Stap 3 – Versier en vul

Knip franjes uit gekleurd crêpepapier en plak ze op de piñata. Versier hem volledig naar je ontwerp. Maar laat bovenaan wat ruimte…. Prik nadien de ballon binnenin kapot met een naald en knip een rondje in de piñata zodat je hem met snoepjes en/of geld kan vullen. Prik langs de zijkanten ook twee gaatjes zodat je het touw kan rijgen doorheen de ballon. Als de ballon gevuld is, plak je over dat gat een beetje gekleurd crêpepapier.  Alles mooi gecoverd.

Stap 4 – Klaar

Hang de piñata op zodat de jarige of alle kids hem om de beurt kunnen kapot slaan met een stok. Veel plezier!

2 commentsAdd yours
    1. Merci meid! Nu heb ik al een aanvraag voor twee pinjata’s binnen als cadeautje voor hun feest 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *