Laat de detective in je los met Crimibox

crimibox buitengewoonanders detectivespel

crimibox buitengewoonanders detectivespel

crimibox buitengewoonanders detectivespel

crimibox buitengewoonanders detectivespel

crimibox buitengewoonanders detectivespel

crimibox buitengewoonanders detectivespel

Tijdens de feestdagen lag er voor mij een mystery pakje onder de kerstboom: een crimibox. Drie fervente escapefans (en tevens vrienden) ontwikkelden een spannend mysterie voor thuis. Een spelconcept waarbij je samen met je team een moordzaak moet oplossen. Wat heb je nodig? Een crimibox, een GSM , een laptop en een goeie speurneus want jouw opdracht is een cold case, een zaak die nooit is opgelost geraakt, te kraken. Enkel voor de ware detectives dus.

In een crimibox zitten heel veel papieren, verslagen alsook bewijsmateriaal gepresenteerd in een mooie gepersonaliseerde zwarte map. Bij het op tafel leggen van de documenten komt de goesting om er in te vliegen meteen naar boven. Al begint dan op slag het zoeken naar de juiste aanpak. En die begint vooral online. Ons advies? Voorbereiding is de key dus download eerst de app van crimibox, zoek op Facebook naar Hunter en nog een extra digitale hulp in hun Crimibox groep want die partner is onmisbaar. Dat is jouw enige LIVE hulplijn tijdens het spel. Hunter daarentegen is een digitale hulp die jou helpt in jouw zoektocht als je dat wil, maar als je dat niet wil kun je deze ook links laten liggen tot je zelf een hint nodig hebt. Dat is een groot voordeel en maakt dat het spel voor zowel beginners als gevorderden leuk is.

Maar waar Hunter antwoordt op de geprogrammeerde vragen, is jouw Crimibox vertegenwoordiger – een pool met allemaal detectives die het spel hebben gespeeld – onmisbaar. Hij of zij geven antwoorden op jouw gerichte vragen. En dat is voor ons, fervente escapers/ervaren puzzelaars, best wel handig geweest. Het spel is een kluwen aan informatie en dat maakt het best pittig. Hoewel bij het einde van het spel bleek dat we de eindoplossing al van in het prille begin hadden. Dat gaf wel even een onbevredigend gevoel ongeacht het feit dat we wel een hele leuke voormiddag hebben gehad. We gingen met ons team helemaal op in het verhaal en dat maakt dit spel een aanrader. Zorg alleen dat je drie,vier uur voorziet om het spel te spelen want het vraagt wat speurneuswerk.

Ondertussen wachten wij geduldig af tot het vervolg op mij deurmat valt. Ready for cold case nr.2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *