Magritte te gast in Knokke-Heist

“Ceci n’est pas une pipe! “ Dat schilderwerk kennen we ongetwijfeld allemaal. Het bekendste doek van de Belgische artiest met de bolle hoed genaamd René Magritte. Toen ik een mailtje binnenkreeg over de unieke expo was ik meteen getriggerd. Eén ticket, drie avonturen. Wel, take me away! Samen met een grote fan van de surrealist sta ik enkele weken later met mijn voeten in het zand op het strand van Knokke waar de tentoonstelling doorgaat.

Op 15 augustus 2017 is het namelijk precies 50 jaar geleden dat de Belgische surrealistische kunstenaar is overleden. Reden te meer voor de gemeente Knokke-Heist om de bijzondere man te eren. En dat begint op het strand met een reusachtige bolhoed. Meteen ook het grootste kenmerk van de artiest. Meteen ook de deur die jou laat binnentreden in een onvergetelijke driedimensionale reis door de magische werken van René Magritte adhv een 3D Virtual Reality bril. Buitengewoonanders én meteen ook de blikvanger van de expo voor mij!

Maar er is meer. Normaal is het grootste werk van de surrealist niet toegankelijk voor het grote publiek. Daar maken ze nu een uitzondering op. In het Grand Casino tegenover het strand kan je zeer exclusief ‘Het Betoverde Rijk’ bekijken, tijdens een  15 minuten durende sound & light show. Buitengewone kans voor ons om het 70 meter lange en 4 meter hoge meesterwerk te bewonderen. Al overstijgt het niet de ervaring van de 3D Virtual Reality bril.

Achteraf gezien had ik zelfs mijn kids kunnen meepakken want er wordt ook volop aan hen gedacht. Enerzijds met een leuke ontdekkingstocht aan de hand van een app. Anderzijds kunnen ze er door een wolkenwereld kruipen, zijn bekendste werken inkleuren en op het einde van de rit een Magritte diploma ontvangen. Cultuur voor jong en oud dus en nog tot en met 3 september 2017.
Ceci n’est pas une blague!

Praktisch:
Tickets zijn max. 15 euro en verkrijgbaar via www.magritteknokke.be.

4 commentsAdd yours
    1. Hey Anna, dat is jammer want ik, als geen echte kenner 🙂 , was onder de indruk van de setting en vooral van zijn werk. Het is een expo en zomerbarretje in één. 🙂 Reden te meer om nog eens naar Knokke te gaan. De zon komt terug dus dat is ideaal 🙂 Buitengewoon veel plezier..

    1. De VR show is echt geweldig! Super knap gemaakt. Ik heb stiekem een VR bril op mijn kerstlijstje gezet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *