TRAVELBLOG: Marrakesh en zijn kleur- en geurrijke hotspots

Hotspots in Marrakesh

Je hoeft niet naar de andere kant van de aardbol te reizen om in een andere wereld terecht te komen. Heel dichtbij, compleet verschillend en oh zo verrassend is de perfecte omschrijving van de rode stad genaamd Marrakesh. Wij vielen letterlijk in zwijm voor de exotische wereldstad. Hippe winkels, prachtige bezienswaardigheden, paradijselijke riads en heerlijke rooftops en lunchadresjes.

Aanschouw mijn niet-te-missen tips bij een citytrip naar Marrakesh.

1 Jardin Majorelle – buiten de Medina ( taxi )

De leukste bezienswaardigheid van de stad is de prachtige Yves Saint Laurent- tuin. Denk kobaltblauwe kleuren in een oase van groene planten. Fotogeniek en vooral heerlijk om te vertoeven. Maar ook een toffe plek om te eten. Vergeet hier vooral je fototoestel niet.

2. YSL museum – buiten de Medina ( taxi )

Als je Jardin Majorelle bezoekt, stap dan even opzij en bezoek het Yves Saint Laurent museum. Modeliefhebbers kunnen er namelijk niet omheen. Het is klein maar oh zo leuk om verloren te lopen tussen de prachtige ontwerpen van Mr. Laurent himself. Een must-see waar je een klein uurtje voor moet uitrekken.

3. Cafe de la poste – buiten de Medina ( taxi )

Honger gekregen ? Maak dan een taxistop bij Café de la poste dat ook buiten de Medina ligt. Je waant je precies in een Parijse bistro en het eten is echt lekker. Tip voor durvers: waag jezelf aan de overheerlijke grote eclair.

4. Beldi country club – buiten de Medina ( taxi )

Zoek je te trouwen? Dan is dit de perfecte hotspot. Maar ook gewoonweg om ff weg te zijn van de drukte en te genieten van het prachtige zwembad, de mooie tuinen en de ydillische serre. Voor amper 390 Marokkaanse dirham ( 1 euro is 10 Marokkaanse dirham ) heb je een driegangen menu en de hele dag een lekker ligbad om te relaxen.

5. Le comptoir – restaurant buiten de Medina ( taxi )

Hier waan je je in de Efteling. Geniet van een heerlijk diner tijdens een feeëriek spektakel van mooie buikdanseressen. Als je in Marrakesh bent, zou je zo’n avond beslist op je agenda moeten zetten. Je wordt ondergedompeld in hun eeuwenoude traditie en ondertussen geniet je mee van het Marokkaanse uitgaansleven want het is niet alleen een restaurant maar ook een club.

6. La Famille – in de Medina

Verborgen in de kleine straatjes van de stad vindt je een heerlijk eetadresje genaamd La Famille. Je kan er vegetarisch bestellen terwijl je geniet in hun idyllisch tuintje. Je kan er ook meteen cadeautjes en interieurspulletjes kopen.

7. El Fenn – in de Medina

Als het goed is voor Madonna om haar verjaardag daar uitgebreid te vieren, dan is het zeker perfect voor ons. Wauw. Wat een hotel en vooral wat een leuk dakterras. In de schaduw van de Moskee geniet je van een heerlijk drankje op brede loungezetels. Maar er is ook een restaurant op het dak dat de moeite waard is om te reserveren.

8. Terrasse des Epices – in de Medina

In het hart van de souk van Marrakesh vind je Terrasse des Epices. Ongetwijfeld één van mijn favorieten. Het heeft een waanzinnig leuk dakterras met zonnehoeden op elke tafel – die je overdag wel kan gebruiken EN  een (lunch)menu dat zalig lekker is. Vergeet ook de coole muziek niet want er is steeds een DJ aanwezig die je verwent met leuke muziek.

9. Nomad – in de Medina

Het populairste lunchadresje op la place des epices is zonder twijfel Nomad. Reserveren is dus aangeraden. Lekker eten, leuke rooftop en ga ook eens piepen in het winkeltje waar je keramiek, olijfolie en thee kan kopen.

10. Le jardin – in de Medina

Een groene oase in het midden van de medina waar je ook vegetarisch kan bestellen of genieten van een verfrissend drankje. Er is ook een shop aan van Norya Ayron, one-of-a-kind kaftans die geliefd zijn bij Kate Moss en Monica Bellucci.

11.Max & Jan – in de Medina

Max & Jan is dé conceptstore van Marrakesh. Je vindt er kledij, interieurspulletjes en een waanzinnige rooftop. Voor de kledij moet je wel even in je buidel tasten maar het dakterras is ook een streling voor het oog. Dus ga gewoon kijken kijken en geniet van een drankje op het dak.

12. Riad Dar-K – in de Medina

Een klein maar oh zo knusse riad midden in de souks. Het is prachtig ingericht waardoor je instant ideetjes opdoet voor thuis. Je kan hier overnachten en zelfs eten op het dakterras.

13. Le Bain Blue – in de Medina

Een must do als je in Marrakesh bent is een hammam. Tijdens een bezoekje aan zo’n echt Marokkaans badhuis word je geschrobd en geboend en kom je als herboren weer naar buiten. Voor 28 euro beleef je een waar avontuur.

14. Place des Epice – in de Medina

Het leukste plein waar je rieten mandjes kan scoren, tapijten kan shoppen of specerijen kan kiezen. Keuzestress gegarandeerd. Weet dat je zeker kan afdingen, vaak zelfs tot de helft. Maar hou het ‘eerlijk’. Als je niet van plan bent om te kopen, begin er dan niet aan.

Vergeet ook niet te kijken naar mijn andere tips voor een citytrip naar Marrakesh. Zo vertrek je ongetwijfeld zonder zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *