Met de tuk tuk door Brussel

Tuk tuk avontuur in Brussel

‘Hoe was jullie buitengewone tour?’  ‘Een super ervaring’ kreeg ik met veel enthousiasme te horen. Reden genoeg voor mij om hen om een reviewtje te vragen voor mijn blog. Want vrienden van me trokken naar Brussel en lieten zich in de hoofdstad rondrijden in een tuk tuk. Buitengewoon leuk? ja. Buitengewoonanders? Absoluut ja.
Lees dus zeker mee hoe Jurgen & Annemie op avontuur gingen in Brussel.

Wil je Brussel eens op een innovatieve, milieuvriendelijke en buitengewone manier verkennen? Neem eens een tuk tuk. In Aziatische wereldsteden een vertrouwd beeld maar in Brussel duidelijk niet, aan de verbaasde blikken van de mensen in de straat te zien. Twee creatieve Brusselaars, Luc en Bernard, kwamen op dit idee om zo toeristen op een comfortabele manier door alle straten van Brussel te loodsen. Bij mooi en minder mooi weer want als het regent trekken ze een zeil over de tuk tuk en zorgen warme fleecedekens ervoor dat je optimaal kan genieten van je trip.

Momenteel kan je kiezen tussen 4 tours : de “historical tour”, welke je brengt langsheen de meest symbolische monumenten van Brussel, de “Europese tour” langsheen de Europese Instellingen en een combi-tour van beiden. Wij kozen voor de vierde mogelijkheid: de “Comical tour”, zeker aan te raden voor stripfanaten. Brussel verbergt namelijk heel wat gevels, beschilderd met de figuren van de bekendste Frans-Belgische striptekenaars. Zo passeer je onder meer Kuifje, Guust Flater, Blake en Mortimer, Lucky Luke, Asterix, en Rik Ringers. De tour duurt ongeveer 2 uur waardoor je overal de tijd krijgt om uitgebreid te poseren. En dat hebben we dan ook gedaan.

Prijskaartje: 89 € voor 2 personen.
Benieuwd naar meer? Surf dan even naar hun site : www.tuktuktourism.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *