Mijn eigen Macramé wandtapijt

Macramé is hot! In vele Scandinavische interieurs zie je de boho wanddecoratie tegen de muur hangen. Zelf heb ik ook al een plekje in gedachte maar heb ik het perfecte exemplaar nog niet gevonden. Reden te meer om op workshop te gaan om een eigen design te creëren. Plaats van het gebeuren: bar Maurice in Berchem. Op een zondagmiddag verzamelden we ons in de gezellige koffiebar om samen met Sanne van My pixie story van 13u tot 17u aan de slag te gaan. Opzet van de workshop: de basistechnieken  van het knopen leren om dan achteraf naar huis te keren met een eigen wandtapijt.

Wat heb je nodig? Eén tak van 1 meter…. ik ben de mijne zelfs gewoon gaan sprokkelen in het bos… getwijnd katoenkoord ( is inbegrepen ) en veel spierkracht want na een uur krijg je spontaan krampen in de bovenarmen. Dus dames, het vraagt wat wilskracht. Maar voor de rest lijkt macramé ingewikkelder dan het is. Je moet gewoon je hoofd erbij houden maar eens je het in de vingers hebt, macramé je de uiteenlopende patronen. Gezelligheid troef tijdens deze workshop. In combinatie met heerlijke zelfgemaakte limonade werken we stap per stap naar een prachtige wallhanger toe. Ik kan al niet wachten om dit pronkstuk in mijn interieur te hangen.

Heel wat macrame workshops te vinden online. Wij kozen voor de cursus van Maurice voor 55€. Meer info op: www.mauriceknitwear.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *