Nog 2 nachtjes slapen… tot de boeklaunch!

9 oktober: de release van mijn allereerste boek “Maak elk moment buitengewoon”. Maar vooral ook de dag waarop ik 150 vrouwen ga trachten te inspireren tijdens mijn Mystery boeklaunch. “Ben je zenuwachtig?” luidt het op het social media. Wel, eerlijk, ik ben er helemaal klaar voor. Maar dat neemt niet weg dat er zeker traantjes zullen vloeien. Want hey, dinsdag geef ik mijn derde baby door aan anderen. Dat doet wat met een mens.

En blijkbaar geeft het ook wat beweging op social media. Dus daarom wijd ik graag dit blogje aan de meest gestelde vragen van afgelopen weken..

Waarom kies je voor een Mystery Ladies event als boeklaunch?

Heel simpel: dit boek vraagt gewoon om een buitengewone boeklaunch. Kiezen voor een traditionele boekenlancering zou gemakkelijk(er) zijn geweest maar hey.. dat is net niet buitengewoon. Een boek uitbrengen is een buitenkans en dus wou ik ook de lancering in een ander jasje gieten. Toen ik te horen kreeg dat hij gelanceerd zou worden op 9 oktober zijn mijn vriendin Ariane en ik meteen gaan kijken wat er nog zo bijzonder is aan die datum. Werelddag van de post, bier en pizza dag maar ook  International Curious event day.  Dat gaf me meteen de inspiratie om een Mystery Night te organiseren. Een event waarop alles… anders is!

Waarom zijn er geen mannen welkom?

Eerlijk? Er gaan wel enkele mannen aanwezig zijn maar die horen bij mijn eventteam. Zij zullen zorgen voor de sfeer, de ambiance en ook de verslaggeving. Maar het event zelf is op vrouwen gericht omdat zij meestal degene zijn die aan het DIY’en slaan, op zoek gaan naar het ideale geschenk ( GIY ), thuis de feestjes organiseren ( LIY ), kiezen voor buitengewone plekken ( TIY ) en vooral ook alles plannen ( PIY ). En daar tracht ik nu net een antwoord op te geven in mijn boek.

Wat mogen we verwachten?

Mijn lippen zijn verzegeld. Ik zwijg in alle talen. Ook al is het hartverwarmend om te zien dat ik heel veel hulp aangeboden krijg maar ik hou het graag mysterieus voor iedereen. Buiten Ariane, Veerle en ik , team Buitengewoonanders, hoop ik die avond 150 vrouwen te inspireren met leuke feestideetjes, te laten bewegen door een te gekke challenge – lees ook ik ben aan mijn proefstuk toe – en vooral te verrassen met buitengewone accenten.  Ik hoop iedereen naar huis te sturen met een gevoel van “ dit was …buitengewoonanders”.

Tot slot, hoe voelt het om, na maanden hard werken, je eigen boek in handen te hebben?

Irreëel. Ook al is het wel degelijk werkelijkheid. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik mezelf in de rekken ga zien liggen of zal worden weggegeven als cadeau onder de kerstboom. Of zoals dochterlief het zegt, in de bibliotheek zal gevonden worden. Wat nooit een droom van me was, is een droom geworden. Het was ontzettend leerrijk en boeiend om een boek te schrijven. Ik heb naar deadlines toe gewerkt, het uiterste uit mijn pen gehaald en vooral elke dag creatief in het leven gestaan. Dankzij uitgeverij Manteau ben ik weer een challenge rijker in mijn leven. En dat alleen al verdiend een buitengewone en welgemeende… MERCI!

Ladies, tot dinsdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *