Op bezoek bij de World Dino expo in Brussel

Met een echte jongen in huis en een schoonzoon die verzot is op de grote viervoeters was deze uitstap een grote must do. De grootste Dino expo is weer terug in België en groter dan ooit. Weer of geen weer, wij trokken naar Brussel waar we maar liefst 65 miljoen jaar terug in de tijd werden gekatapulteerd, naar een wereld waarin Dinosaurussen over de aarden heersten.

Een heel uur lang werden we overweldigd door de grootte van de dieren en hun gebrul. Maar ook door de kennis van mijn schoonzoon die alle dino namen gewoon uit zijn mouwen schudde. Hij kon meer soorten opnoemen dan dat ik ooit geleerd heb. Damn… maar het is een toch boy-thing niet? 🙂

Gewapend met een audiogids – die helaas niet op kindermaat was – vertelde de papa ons leuke weetjes en feiten. Hij eindige de tour zelfs met een lastige vraag: Hoe weten ze nu dat Dino’s een groene kleur hebben?  Een vraag die ons toch even bezig hield. Want er bestonden inderdaad toen nog geen mensen, geen foto’s, geen beelden… Waarom krijgen ze dan een groene kleur? Roze zou toch zoveel cooler zijn. Al betwisten de mannen dit meteen. Dino’s zijn stoer. Daarbij is roze uit den boze!

Wie gefascineerd is door Dino’s moet zeker langsgaan in de Expo. Je voelt je als het ware op de set van Jurrasic park al waren die dino’s nog enger en groter! Maar soit, je begrijpt wat ik bedoel.

Dino fans: have fun!

Praktische info:
www.expodinoworld.Be

Volwassenen: 15€
Kinderen (3 tot 18): 12€
Familieticket (4 personen met max 2 volwassenen): 48€
XL Familieticket (max 6 personen met max 2 volwassenen): 65€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *