Op bezoek in de Sinterklaasfabriek te Genk

6 december staat voor de deur. Een dag die met stip staat aangeduid in onze agenda. Een dag waarnaar mijn kinderen vol spanning uitkijken. Want op 6 december komt Sinterklaas. Vorig jaar gingen we op visite in zijn huis in Sint-Niklaas. Dit jaar kozen we om af te zakken naar Genk voor een bezoekje aan de Sinterklaasfabriek. Tot en met 3 december 2017 zetten de Sint en zijn 35 Pieten de deuren van hun fabriek wagenwijd open voor een onvergetelijke dag.

En die belofte maakten ze meer dan waar. Bij het boeken van de tickets kozen we voor het ochtendblok: van 10u tot 13u. Drie uur lang werden onze kids ondergedompeld in de wereld van de zwarte Pieten. Ze leerden er klimmen over daken, pakjes in de schoorsteen gooien, klimmen, mijters schieten, pakjes vangen en zoveel meer. Voor alle leeftijden, voor ieder wat wils.

Door te werken in shiften kregen onze kids ruimschoots de tijd om alles uit te proberen. Daar alleen al een dikke pluim voor de organisatie. Geen lange wachttijden, een groot aanbod, veel animatie en vooral ook knap aangekleed. Zelfs wij mama’s gaven onze ogen de kost. Met als kers op de taart een bezoekje aan Sinterklaas. Een leuk visite dat beloond werd met een zakje snoep.

Als afsluiter kregen ze nog een show voorgeschoteld van de aanwezige steltenloper. Die toverde bij het buitengaan alleen maar lachjes op de gezichten van de vele kinderen. Gewapend met  mooie zoete herinneringen aan een geweldige dag namen we afscheid van de vele Pieten met de belofte dat we volgend jaar weer de handen uit de mouwen komen steken.

Voor meer info:

www.sinterklaasfabriek.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *