Op de schoot van de Kerstman!

De ogen van de kinderen fonkelden als echte sterren, en ergens fluisterde een klein kinderstemmetje: ‘Het is de echte Kerstman.’ Hun verwondering werd nog groter toen de grote kindervriend hen aansprak in het Nederlands. Yep, zelfs in Finland. Daar hadden wij ouders ons ook niet aan verwacht. Het gevoel was dan ook magisch. En dat was net de hele opzet van onze trip naar Lapland. Op de schoot gaan zitten van de echte Kerstman in zijn Office in Santa Claus Village, nu onze 2 kids er nog heilig in geloven.

En van Santa Claus Village trokken we anderhalve kilometer verder naar Santa Park, het Fins kerstthemapark in Rovaniemi. Santa Park is een overdekt pretpark gebouwd in ondergrondse grotten. Een magische plek waar jong en oud een hele dag zoet zijn. Er is een elfen school, een ginger bread keuken waar je zelf je koekje kan versieren, kerstmannetjes kan maken en postkaartjes kan versturen. Je kan er zelfs op de schoot van de (andere ) Kerstman gaan zitten en meerijden met de magische trein. Meermaals per dag is er ook een Elfen show en als je niet logeert in het Ijshotel heb je er een Icebar waar verschillende magische wezens uitgebeeld staan in ijs. Heel wat activiteiten dus toch heb je aan 1 dag meer dan genoeg.

Naast het Igloohotel verbleven we ook op een appartementje in de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi. En met zijn 60.000 inwoners mogen we het een echte stad noemen. Toch oogt het erg pittoresk. Gelegen op de poolcirkel trekt het veel toeristen aan wat maakt dat het tijdens de wintermaanden snel volzet geraakt. Maar de natuur is er adembenemend…

Mijn 5 tips voor een reis naar Lapland:

  1. Boek zeker één nacht in een uniek hotel. Je kan kiezen voor een Igloo in Santa Claus Village of een huisje in hun Glass Resort. Daarnaast kan je perfect logeren op een appartement ( airbnb ) of een hostel in de stad Rovaniemi.
  2. Neem vanuit Rovaniemi het openbaar vervoer ( bus 8 ) naar Santa Claus Village of Santa Park. Dat kost je 3,50 euro pp. We kozen steeds voor de taxi en dat telde aardig op door steeds 20 € per rit te betalen. Het was echter de snelste manier.
  3. Doe zeker een excursie. Snowscooteren, husky sleeën, rendier ritjes, het Noorderlicht, Santa Claus Village of Santa Park.
  4. Vergelijk Er zijn tientallen bedrijven die excursies in de arctische regionen aanbieden. Natuurlijk zijn sommigen een pak duurder dan anderen en is het aanbod ook divers. Wij kozen voor de Family Fun tour van Artic Lifestyle en die was top!
  5. Boek op voorhand om geld te besparen. Wij boekten onze reis een jaar op voorhand en dat was geen overbodige luxe. De prijzen stijgen snel. Dus twijfel niet te lang en hak snel de knoop door.

Buitengewoon veel plezier en bij vragen, aarzel niet!

 Santa Claus Village

Santa Park

Rovaniemi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *