Paaslekkers voor de juffen.

De paasvakantie is in zicht en dat betekent dat de klokken onderweg zijn van Rome. Binnenkort mogen mijn kids, net zoals alle anderen, zich weer verheugen op een speurtocht in de tuin. En dit jaar heb ik weer iets nieuws in gedachten. Maar eerst moeten we afscheid nemen van de juffen. En dat doen we niet zonder hen een kleine traktatie mee te geven…

Vorig jaar hadden we samen een pinata ei gemaakt en opgevuld met heerlijke chocolaatjes. Dit jaar hebben we het iets eenvoudiger gehouden. De liefde van mijn kleine studentjes gaat door de maag dus maakten we voor hun juffen heerlijke studentenhaver. Paasvormpjes werden bovengehaald, opgevuld met chocolade en opgeborgen in een funny paaszakje. Een eenvoudig recept maar vooral dolle pret…

Dit heb je nodig:

– véééél chocolade (in ons geval Callebaut druppels puur)
– studentenhaver / notenmix met rozijnen

EXTRA: een velletje bakpapier dat je op een bord neerlegt (zodat het daarna in de koelkast kan)

Eerst smelt je de chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, vul je de vormpjes op met de lopende chocolade en leg je de noten of rozijnen erin!
En voila, klaar is kees… nu de koelkast in om te harden. En na enkele uurtjes in de frigo, zijn ze klaar om mee te geven!

Vrolijk Pasen Juffen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *