Poes, papercraft & patience.

Wat kan je kattenliefhebbers allemaal cadeau doen? Een kartonnen tipi tent: check! Een krabmat in de vorm van een DJ set: check! Een leuke spaarpot waarbij de kat komt piepen bij elke cent: check! De uitdaging voor dit jaar was dus groot! Na wat zoekwerk op Etsy stootte ik op digitale sjablonen van een staande kat. Een leuke eyecatcher voor in hun interieur maar meteen ook een tof speelvriendje voor hun huiskat. Een kartonnen versie wel te verstaan.

Dus bestelde ik meteen de sjablonen, downloadde ze en liet ze afprinten op dik kleurpapier. Eerste obstakel: keuze van de kleur. Liefst hadden we de panterprint van hun kat nagedaan maar helaas was dat een onmogelijke zaak. Zwart leek me ook knap maar dan zou je het patroon niet goed genoeg zien. Grijs it is dus!

Maar dan! De prints. Elf bladzijden lang. Elf bladzijden vol met tientallen sjablonen die één voor één uitgesneden moesten worden. Toen was het enthousiasme even in onze schoenen gezakt. Maar met volle moed verdeelden we toch de taken. Ik sneed elk stukje uit met een cutter mes en mijn ventje ontfermde zich over het plooiwerk. Origami is namelijk niet mijn werkterrein. Hij daarentegen deed vroeger niets anders. En eerlijk gezegd, zo was ik ook zeker van een mooi resultaat.

Eén goeie tip: begin tijdig aan het project want ik heb twee uurtjes stukjes liggen snijden en mijn ventje heeft 9 uur liggen vouwen en plakken. Zonder fout een cadeau met liefde gemaakt. En… het werd gesmaakt.

4 commentsAdd yours
    1. Zot veel engelengeduld! ?? maar het was een teamwork met mijn ventje! Ikke knippen en hij vouwen en plakken! Gelukkig ??

  1. Gaaf! Die paper crafts vind ik altijd erg mooi en lijken me heel tof om te maken maar inderdaad; wat een werk. Ik weet niet of ik daar het geduld voor heb, haha.

    1. hihi, zoek je een partner in crime Tessa zoals ik. Met teamwork is dat in een paar uurtjes gefixt. Het is echt knap in een interieur of als kado dus ik ga mij er nog wel eens aan wagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *