Igloohotel Finland: buitengewoon logeren & dineren

Het Igloo Snowman world hotel in Fins Lapland  is letterlijk de coolste en buitengewoonste plek waar we ooit heb verbleven. Op slechts 10 km afstand van de stad Rovaniemi logeerden wij in een coole iglokamer met een temperatuur van -5 graden! Brrr, maar gelukkig krijg je bij aankomst een waar overnachtingspakket. Thermische slaapzakken, dekens van rendierhuiden en verwarmde matrassen zijn er aanwezig om je warm te houden gedurende de nacht. Na een toch wel verrassende goeie nachtrust ontwaakten wij Eskimo’s fris en monter in onze eigen Iglo met prachtige muurdecoraties! Trots en vol enthousiasme pikten wij ’s morgens als ware diehards ons slaapdiploma op! Klaar om aan het volgende avontuur te beginnen.

Want het Igloo Snowman world hotel is gelegen in het attractiepark Santa Claus Village en binnen de poolcirkel. Naast een bezoekje aan de enige echte Kerstman genoten wij als gast ook van ijsglijbanen met banden, schaatsen en andere sneeuwactiviteiten. Maar het avontuur stopt niet hier. Want voor we aan onze nachtrust begonnen, schoven we eerst mee aan aan tafel in hun Ice restaurant.

Te midden van hun Igloohotel bouwden ze een bar en restaurant op uit ijs. Daar werd ons aperitief letterlijk uitgeschonken in een glas van ijs. Glibberig maar vooral lekker cool om te drinken. Na onze toast op een goeie nacht werden we begeleid naar onze ijstafel waar we een drie gangen diner geserveerd kregen. Van bospaddenstoelensoep tot rendier of zalm. Eén voor één gerechtjes om onze koude vingers van bij af te likken. Want na twee uurtjes en een half tafelen begint de koude toe te slaan. Hoogtijd om de warmte op te zoeken van ons Iglokamer. Kledij wordt achtergelaten in het warme gedeelte van het hotel en in ons thermisch ondergoed wandelen we naar onze kamer toe. De stilte overvalt ons. Want door de kleine aantal kamers voel je je als het een ware als een Eskimo alleen op de wereld. Cool toch?

Mijn 3 tips:

1. Boek zeker één nacht in een bijzonder hotel. Het avontuur is ongelooflijk fantastisch. Maar boek op voorhand want de prijzen swingen de pan uit.

2. Boek een avondje in het Icerestaurant. Het is buitengewoon dineren in een magische omgeving en ook lekker 🙂

3. Neem thermisch ondergoed mee ipv een pyama want in de speciale slaapzak die je krijgt is dat aanbevolen.

Snowman World Igloohotel Lapland Finland

Adres:, Joulumaantie 5, 96930 Rovaniemi, Finland

2 commentsAdd yours
    1. Meid het was echt once in a lifetime. De kids hebben 200% genoten! Fienna wou enkel nog in het ijshotel logeren en vraagt nu voor haar communie het Noorderlicht. Dat zegt alles 🙂 YOLO 🙂 Dikke zoen Mariska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *