Start to Bullet journal

20 post-its, 5 notitieboekjes& 10 notablokjes slingeren in mijn huis rond. Vol met to do’s, niet te vergeten taken & vooral snelle krabbels en dromen. Chaos waar ik best nog een overzicht over heb maar dat neemt niet weg dat mijn to-do lijst alleen maar langer lijkt te worden. Hoog tijd dus voor meer rust en nog meer structuur in mijn leven. Hoog tijd dus voor een bullet journal. Ik twijfelde dan ook geen seconde toen mijn vriendin mij mee vroeg voor de workshop bij Superette Ninette.

Een bullet journal is niet te vergelijken met een agenda of een planner. Ook geen kalender of een to-do lijst maar eerder een papieren systeem dat orde in de chaos schept. Zo omschrijft Veerle Valaert van Quillet, maar ook psychologe, mama en plusmama van 4 zonen, het toch tijdens de workshop in Lier. Zij gaf ons een inkijk in hoe we rust in ons hoofd houden en vooral ook hoe geluk en succes perfect in balans kunnen zijn.

En dat simpelweg door één schrift. Daar begint alles mee. Met ons notitieboekje en pen in de buurt beginnen we na te denken over onze doelen in het leven. Maar we krijgen ook tips mee over hoe we het boekje onderwerpen verdelen. Dat kan gaan van restaurants die je nog wil bezoeken, uitstapjes die je nog wil plannen tot grappige uitspraken van de kids. Al snel krijg ik rust in mijn hoofd door ook een aantal zaken die al lang in mijn hoofd spoken, neer te pennen. Mijn gedachten gewoon afschrijven op papier.

Durf ik het een succesverhaal noemen? Best wel. Want in de bullet journal maak je ook een daily log: een to-do lijst voor 1 dag. Taken die je die dag moet gedaan hebben. Het goeie aan die methode is dat je dan ook echt een gevoel van “klaar zijn” gaat krijgen. Want als het lijstje op is, is het ook echt klaar voor die dag! Heerlijk! Lukt het echter niet allemaal, dan migreren die taken naar een andere dag of –nog beter – worden die geschrapt.

Nu is het nog een kwestie van eraan te beginnen zodat ik mijn creatieve ideeën kan bundelen, één algemene notitieblok heb en nog beter kan plannen. Ik hoop dat ik het zelfs leuk ga vinden om mijn computer of smartphone aan de kant te zetten en echt te schrijven in een papieren versie!

Door er zelf mee aan de slag te gaan, deel ik graag enkele tips van haar:

  1. Maak zeker een index Dan heb je nog een mooi overzicht over de verschillende onderwerpen.
  2. Vul hem dagelijks in zodat je niets uit het oog verliest..
  3. Sluit hem ook elke dag af. Een leuke manier om ’s avonds alle knopjes op “off” te zetten want je hebt je to-do lijstje keurig afgewerkt.
  4. Voeg zoveel mogelijk topics Minder leuke zelfs ook bv. wanneer je het laatst de kasten hebt uitgekuist of de administratie hebt opgeborgen.. Kwestie van echt niks te vergeten 🙂

Good luck & laat me zeker weten of ook jouw bullet journal een succesverhaal is. Voor wie graag nog de workshop wil volgen, surf dan zeker eens naar Superette Ninette want zij heeft een ongelooflijk divers en leuk aanbod aan workshops.  Doen!

4 commentsAdd yours
    1. Hey Nina, fijn om te horen. Weet je wat, zullen we samen de challenge aangaan? 🙂

  1. Ik ben in maart gestart met een bujo en heb vandaag de workshop van Veerle gevolgd. Ben er nu nóg meer van overtuigd dat dit een geweldig hulpmiddel is voor chaoten en ideeënfonteinen als ik. Het volhouden is niet altijd makkelijk, maar het werpt wel zijn vruchten af. Succes!

    1. Volhouden is inderdaad de uitdaging maar hou je vast aan de gedachte dat dat kleine boekje meer rust brengt en al jouw creatieve ideeën bundelt! Om nog maar te zwijgen aan de talloze herinneringen achteraf…. Good luck!! Mijn steun heb je :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *