Van kinder naar tienerkamer – make-over

  VOOR

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

NA

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

SLAAPKAMER MAKE-OVER BUITENGEWOONANDERS

14 wordt ze, mijn metekind Lore. Een nieuwe fase in haar leven breekt aan: midden adolescentie. Een stadium waarin ze steeds meer haar eigen “ik” ontwikkelt en staat op haar privacy. Dat betekent dat ze zich vaker zal terugtrekken in haar eigen kamer om rust en stilte op te zoeken. Dat bracht mij alvast op het idee om haar schattige PIP interieur om te toveren tot een fijne tienerplek waar ze zich thuis voelt. En voor Lore is dat …. tussen de paarden. Zij kreeg dus van mij & haar ouders een complete slaapkamer make-over!

Hoe ging ik te werk? Heel simpel. Hierbij mijn 5 stappen om een kinderkamer om te bouwen tot een tienerplek.

 1. Wit, witter, witst..

Wit staat al jaren centraal in het interieur. Het creëert ruimte, geeft meer licht en door de muren sober te houden kan je wild gaan in de accessoires. Het behang van de grote muur werd dus verwijderd en de rest van het behang werd overschilderd.. in het wit!

 1. Accentmuur

Door één van de wanden in je slaapkamer te voorzien van behang creëer je in een handomdraai een nieuwe sfeer in je slaapkamer. We kozen voor fotobehang met paarden maar met subtiele kleuren om de ruimte niet te verkleinen. Ik stemde de accessoires en het beddengoed helemaal af op de kleuren uit het behang om het geheel rustig te houden.

 1. Fris beddengoed

Voor een snelle make-over van je slaapkamer kies je voor een fris nieuw dekbedovertrek. Ik koos voor een effen wit dekbedovertrek. De stof voelt zacht en warm aan en is daarmee ideaal voor de koude nachten. Ik combineerde het met enkele mooie sierkussens en een plaid passend bij het gekozen kleurenpalet waardoor ik instant een chique hotelgevoel creëerde!

 1. Wall of fame

Je kent ze wel, die slaapkamers in decobladen met een schijnbaar nonchalante muur waar foto’s, postkaarten en posters kris kras door elkaar hangen, maar toch een gestileerd geheel vormen. Dat kunnen wij toch ook, niet? Mijn raad, schik eerst je kaders op de vloer zoals je ze graag aan de muur wil hangen. Leg er een oude krant op en knip uit zodat je deze al eens op de muur kan plakken om te kijken voor je hamert. Tevreden? Hameren maar!

 1. Opgeruimd staat netjes

Als een ware paardenliefhebber is ze zot van stokpaardjes, Schleich paarden en alles wat daarbij hoort. Dat creëert instant veel rommel dat ik getracht heb op een “designvolle” manier op te lossen met wandrekjes en haar eigen stokpaardstal. Want opgeruimd… staat netjes.

Tadaaa… Met deze kamer is de kans groot dat ze nog eerder onder de wol kruipt en nog langer in bed zal blijven liggen. Sorry mama 🙂

2 commentsAdd yours
 1. Heel mooi! Goed idee voor de stokpaardjes in op te bergen.
  Spijtig dat Lore allemaal schuine muren heeft op haar kamer…
  Groetjes Leen

  1. Hey Leen bedankt voor je berichtje. Ik wil gerust eens komen kijken en brainstormen zodat we ook haar kamer kunnen omtoveren tot een paardenparadijs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *