VLOG 9: Incovo vuilnisman voor 1 dag

Afvalbeheerder Incovo kreeg onlangs hulp uit onverwachte hoek. Want door de uitdaging van de maand september werd ik en mijn partner in crime omgetoverd tot twee stoere vuilnisvrouwen. Een hele dag lang gingen wij mee op pad om de straten van Vilvoorde weer proper te maken.

Bewondering is er altijd geweest voor de grote, sterke mannen die met veel flair de vuilzakken in de muil van de vrachtwagen zwierden. Als ze hun mouwen hadden opgestroopt, kon je zelfs hun spieren zien. Echte venten waren dat. En ik ging als vrouw –zonder opgestropte mouwen weliswaar aangezien geen aanwezigheid van bovenarmspieren – tussen de zware mannen lopen voor 1 dag. Gelukkig moest ik niet alleen mijn mannetje staan – woordspeling jawel – maar kreeg ik het gezelschap van Valerie, chef online van Goed gevoel. Zij had me uitgedaagd om een buitengewoon beroep uit te oefenen en daagde zichzelf daarmee uit om mee te doen.

Twee blaren, een vastzittende nek en 14 ton later kan ik iedereen verzekeren: het is een zware job! Alleen maar tonnen respect en diepe waardering voor de mannen en vrouwen die dit beroep, dag in dag uit, door weer en wind, doen. Eentje die veelzijdiger en interessanter is dan over het algemeen wordt aangenomen.

Maar door onze ervaring bij Incovo wil ik dan ook graag een oproep doen naar iedereen: respecteer de vuilnismannen door rekening te houden met drie belangrijke zaken:

  1. Stop geen gevaarlijke elementen in een vuilniszak.
  2. Hou aub rekening met het maximum gewicht van 15 kg.
  3. Heb geduld als je achter een vuilniswagen rijdt. We hebben er zelf geen last van gehad – de mannen hun blikken in de wagens achter ons vertelden een heel ander verhaal – maar toch hebben ze nog vaak te maken met verkeersagressie. Als je toetert, laat het dan een teken van respect zijn!

De vele vuilnismannen –en vrouwen zullen jullie dankbaar zijn.  Benieuwd naar ons avontuur? Klik door naar het filmpje!

2 commentsAdd yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *