Wij gaven een sportief feestje

Proficiat! U bent ingeschreven voor de 42ste Hansathon. Dat was de titel van de uitnodiging die ik creëerde voor het sportieve verjaardagsfeestje van mijn man Hans. Elk jaar opnieuw herval ik in het Halloween thema – aangezien hij geboren is op 2 november – maar dit jaar wou ik het over een andere boeg gooien en zette ik zijn favoriete hobby centraal: triatlon. Ik nodigde onze gasten uit in het sportiefste museum van het land. Gewapend met hun persoonlijk rugnummer stoomde ik ze klaar voor de competitie.

Het Sportimonium is het sport- & Olympisch museum in Zemst waar meer te beleven valt dan enkel een tentoonstelling. Daarom leek het mij de ideale uitstap voor de sportieve en non-sportieve leden van onze familie. Om aan ons bezoek een buitengewoon accent te leggen, vroeg ik aan de organisatie om een quiz klaar te stomen. Zo deelde ik bij aankomst de gasten in drie groepen en kon de wedstrijd beginnen. Opbrengst: een gouden medaille en uiteraard de eer van sportiefste en slimste groep van de familie.

Nadien werden ze uitgenodigd bij ons thuis – die voor de gelegenheid werden omgetoverd tot sportlokalen- waar ze mee konden genieten van een lekkere en toepasselijke triatlon maaltijd: een pastabuffet.  Zo toverde ik met kleine accenten zijn 42ste verjaardagsfeest om tot een sportief en buitengewoon festijn. Want hé, vaak ligt het gewoon aan de kleine details….  En volgend jaar? Dan haal ik mijn Halloween accessoires weer van zolder en leef ik mij weer volledig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *