Workshop bloemschikken bij Bloomon

Super enthousiast was ik toen ik mijn mailbox de bevestiging kreeg van de Bloomon workshop in Sint-Niklaas. Het klassieke bloemschikken spreekt me niet meteen aan maar voor het concept van Bloomon was ik meteen gewonnen. Hun huisstijl is erg trendy en hun werkwijze buitengewoonanders. We have a match 🙂

De workshop vond plaats in de Fabrieck in Sint-Niklaas. Een plek die me instant wist te betoveren. Vooral de ideale setting voor zo’n bloemenworkshop! En ze maakten het onthaal meteen compleet door ons een drankje en heerlijk stukje taart aan te bieden. De sfeer zat er meteen in.

De workshop die in totaal anderhalf uur duurde, begon met de professionele uitleg van één van hun stylisten. Zij deelde met plezier ons haar geheimen. Zo ontdekten we hoe je zo lang mogelijk bloemen houdt, hoe je ze best afsnijdt en het belangrijkste hoe je ze in kruis moeten zetten . Het handelsmerk van hun Bloomon boeketten. Met de eerste vier bloemen maak je een kruis om dan verder te bouwen met kleinere en langere bloemen. Met die tips gingen we tenslotte zelf aan de slag. Ondanks het feit dat we grotendeels dezelfde bloemen hadden, zag elk boeket er toch anders uit. Heel fijn om te zien.

En ook op het einde van de workshop trekken ze hun huisstijl door. Om onze bloemen in te pakken kregen we een kartonnen wikkel. Op die wikkel stonden nog eens alle tips op een  rij. Leuk extraatje was het dank u kaartje. Zonder fout de finishing touch. Alleen jammer dat we de vaas niet konden kopen. Daarvoor moest je een abonnementje nemen. Dus volgende missie: de juiste vaas vinden zodat we verder aan de slag kunnen met onze workshop. Maar voor nu.. genieten van onze eigen bos bloemen die staan te pronken op de tafel!

voor meer info: www.bloomon.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *