Zon, zee, zand en zeehonden in Texel

Zeehonden spotten & vuurtoren beklimmen in Texel

Twee van de belangrijkste trekpleisters op Texel zijn de vuurtoren en zeehonden spotten. Twee uitstappen die perfect met elkaar te combineren vallen. Want daar waar de vuurtoren staat, vertrekt iets verderop in Cocksdorp de boot naar de zandbanken waar er troepen zeehonden liggen te rusten en te roepen. Menige oooh’s en aaaah’s weerklinken op de boot.

Maar starten deden wij bij de vuurtoren waar je kan genieten van het mooiste uitzicht. De vuurtoren valt direct op door haar rode kleur, maar wat grappig is om te weten is dat de vuurtoren ooit roze was doordat er slechte verf was gebruikt. Verder zul je in de vuurtoren ook ontdekken dat er ooit om een oude toren een nieuwe is gebouwd, hierdoor kun je op sommige etages tussen de muren van de twee torens inlopen. Voor amper €4,- per persoon geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving en het strand.

En dat strand is heel uitgestrekt. Kilometers lang kan je wandelen, in het zand spelen of gezellig neerstrijken in het zand. Bij ons was het nog vroeg en toch hield dat de kids niet tegen om kunstwerken te maken in het zand.

Na de vuurtoren schoven we aan bij strandpaviljoen Kaap Noord voor een lekkere lunch terwijl we wachten op de zeehonden boot om aan te meren. Vanuit dat strandpaviljoen heb je trouwens een prachtig uitzicht over het uitgestrekte zandstrand van dit prachtige eiland. Genieten!

En dan is het tijd om de Vriendschap op te stappen en met de verrekijker – die voorzien is voor iedereen – in de hand zeehonden te spotten. Er leven er in dat gebied zo’n 1500 gewone en 1000 grijze. Met het zakkende water kruipen grote groepen zeehonden op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en de rust. Een unieke tocht van anderhalf uur in een prachtig stukje noordelijk waddenzee. Een uitstap voor jong & oud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *