48 uur culinair genieten in Porto!
Porto. Zou ik deze stad zelf gekozen hebben indien sprs.me dit niet voor mij had geboekt? Neen. Omdat ik het voornamelijk associeer met wijn proeven. Verkeerde indruk? Absoluut. Want Porto wist me op vele andere vlakken te verrassen. Uiteraard werden we volop ondergedompeld in een eeuwenoude traditie van wijn maar de pittoreske stad wist me vooral te charmeren door de historische gevels, oude straatjes en de vele culinaire adresjes. Ik zou ze zelfs hotspots durven noemen. Want hoe teleurstellend het aanbod aan boetieks was, zo verrassend was de keuze aan heerlijke restaurants.
Geen authentieke zaken maar hedendaagse plekken met oog voor detail in en rond het bord. Eén van onze favorieten is ongetwijfeld FLOW. Een trendy zaak met één voor één heerlijke gerechten. Maar vooral bij CANTINA 32 konden we uren blijven plakken. Een super tof terrasje midden in de drukte en smakelijke schotels. Als afsluiter zijn we gaan eten bij BACALHAU oftwel kabeljauw. Meteen ook het meest typische gerecht in Porto! Maar daar wist niet alleen de vis ons te bekoren, maar vooral ook de view. Met zicht op water en op de vele befaamde wijnkelders die je kan gaan bezoeken. Wat ik trouwens ook absoluut aanraad zelfs als niet-wijndrinker. Je leert meer over de processen & de houten vaten die trouwens nadien naar oa Schotland worden vervoerd om daar whiskey in te gaan produceren. Verder hebben we uiteraard de “tram” genomen, zijn we het strand gaan opzoeken, de 75 meter hoge klokkentoren van de Clerigos kerk gaan beklimmen, de boekenwinkel Lello gaan inspecteren & hebben we zelfs een rit van 2 uur op de trein ondergaan om de Douro vallei te gaan bezichtigen.
Samengevat: Porto is een heerlijke, zelfs goedkope, stad perfect weggelegd voor een 48 uurs trip! Next stop: onbekend. Want zo leerde ik ook deze stad kennen! Dus sprs.me: see you next time!
- Posted by Mariska Blommaert
- On 2016-10-16
- 0 Comment