Case: een creatief cadeau voor voetbalfan Gaston

Case: een creatief cadeau voor voetbalfan Gaston

FASE 1: de brainstorm/schreeuw om hulp

“Mariska help! Ik ben meter van Gaston en ik kan niet aanwezig zijn op zijn communiefeest omdat ik zelf een communicant in huis heb. Wat nu?” Zo klonk de hulpkreet van Eva, fiere meter van Gaston die op zoek was naar een creatieve oplossing om alsnog “present” te zijn op zijn feestje. Na ons telefoongesprek, waarbij ik tientallen vragen afvuurde op Eva, kon mijn creatieve proces beginnen.

Met als hoofdingrediënten zijn voetbaldroom & voetbalheld Lukaku. Al snel was ik eruit. We zouden Gaston zijn communiefeest onderbreken voor een … nieuwsflash/nieuwsbericht.

FASE 2: de creatie

Na wat research op het internet vond ik een leuk interview met Lukaku dat ik kon ombuigen tot een zogenaamd gesprek met zijn meter Eva. Ik schreef een scenario uit, ik vroeg aan Eva om reporter ter plaatse te spelen & te filmen zodat ik er één geheel van kon maken. Met als einddoel: Gaston laten geloven dat zijn meter een interview had met zijn voetbalheld over zijn voetbaldroom. We doken de green key in, ik ontpopte mij tot nieuwsanker & samen met het interview van Eva & Lukaku hadden we een volwaardig nieuwsbericht. Hot news: “Lukaku kwam langs op Kessel United & spotte meteen jong talent.”

FASE 3: de reactie

Wat een verwondering, wat een brede glimlach bij de communicant bij het zien van het filmpje. Zijn ogen vol ongeloof dat niemand minder dan Lukaku hem zien spelen heeft bij Kessel United en daarbij als extra nog eens tips geeft om zijn voetbaldroom te verwezenlijken. Er was geen enkel moment dat hij dacht van: dit kan niet waar zijn. Wat ons missie als geslaagd maakt. We hebben Gaston even kunnen weghalen van het idee dat zijn meter niet aanwezig kon zijn op het feestje. We hebben Gaston even kunnen laten wegdromen van een toekomst als prof. Wat in ons ogen het perfecte cadeau maakt!

Wil jij ook iemand blij maken met zo’n fantastisch creatief cadeau?