LEO feestje
Zot van Leo en jarig? Dan verdien je een verjaardagsfeestje met als thema… Leo. Van paarse tinten tot Playmobil koetjes. Van Leo koekjes tot Leo ijstaart. Laat je hier inspireren.
Als eyecatcher kocht ik een grote poster met de enige echte Milka koe. Die hing ik aan de muur en plaatste de eerste tafel in het midden. Op de tafels gebruikte ik tafelpapier van AVA in de kleur lila. Als je Leo zegt denk je ook aan koetjes en gras. Dus ging ik naar de Gamma voor een tegel uit kunstgras die ik door mijn man liet opknippen in kleine vierkantjes. Genoeg om op elke tafel 2 matjes te leggen en Playmobil koetjes op te zetten. Tot slot plaatsen we wat groen en enkele bloemetjes op tafel voor nog wat extra kleur. Als kers op de taart legde ik op elk bord een Leo wafel als “cadeautje”. Verder maakte ik zelf nog enkele prikkers in thema met quotes en met het Milka logo om de tafel helemaal af te maken.
Qua eten en drinken koos ik natuurlijk voor..chocolademelk. Niet de beste keuze bij een hoofdmaaltijd maar soms wil het oog ook wat. Als afsluiter maakte ik een eigen LEO ijstaart, een receptje vanuit de Flair. Hierbij het recept met enkel 3 ingrediënten:
440 ml zure room – 1 blik gecondenseerde melk ( 400gr ) – 250 gr Leo’s
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Klop de zure room en de gecondenseerde melk op tot een glad mengsel. Breek de wafels in de lengte in de helft, zodat je lange dunne rechthoeken krijgt. Leg een laagje wafels op de bodem van de bakvorm, vul alle gaten alsof je een puzzel maakt en zorg dat de hele bodem bedekt is. Giet er dan een laagje room over. Zet in de diepvries voor een uurtje voor je verder gaat.
Haal de eerste laag uit de vriezer en herhaal de bovenste stappen. Herhaal dat tot je genoeg over hebt voor een laatste laag. Versier de bovenkant met de restjes van de wafels.
Zet de ijsstronk minstens 6 uur in de vriezer, maar het liefst een hele nacht. Haal hem 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer. Snij hem in flinke plakken en smullen maar!
- Posted by Mariska Blommaert
- On 2020-09-11
- 0 Comment