regenboogscrub
“Fijne Moederdag mama! Laat je maar eens goed verwennen!” Met die opzet toverden mijn kids zeezout om tot heerlijke regenboogscrub. Leuk – en budgetvriendelijk – om te maken alsook om te geven.
Wat heb je nodig?
1 kilo zeezout
4 eetlepels Kokosolie (geurloos )
4 druppels geurolie
voedselkleurstof voor de kleuren
Als je kokosolie gebruikt, is het belangrijk om een variant te kiezen die geurloos is. Je voegt namelijk ook geur toe door de olie die je gebruikt. En wanneer de olie al geur van zichzelf heeft, kan dat bij elkaar soms een vreemde combinatie opleveren.
Maak het pak zeezout open en giet de inhoud in een grote mengkom.
Verhit de kokosolie in de microgolf zodat het vloeibaar is.
Roer de vloeibare kokosolie door het zeezout.
Voeg de geurolie toe naar keuze.
Verdeel het zeezout over potjes. Het aantal potjes hangt af van het aantal
kleuren. Voeg per potje zeezout 2 druppels voedingskleurstof toe. Roer de
kleurstof goed door zodat het mooi gelijkmatig gekleurd is. Hoe meer druppels
je toevoegt, hoe meer kleur de suiker krijgt.
Schep een gekleurd laagje suiker in het glazen potje. Stamp het aan. Doe laagje
voor laagje en ga door net zo lang totdat je het potje gevuld hebt.
Doe het potje toe en versier het potje eventueel met een label of etiket.
Klaar om jezelf of anderen te verwennen!
- Posted by Mariska Blommaert
- On 2020-06-03
- 0 Comment