100% cultuur. 3 tips in Bergen – Mons

In 2015 had Mons de eer om de titel van Culturele hoofdstad van Europa te dragen. Reden te meer voor mij om eens af te zakken naar de stad van de “Doudou” ( draak ) en deze te ontdekken. Op een buitengewone manier.

Laat je rondrijden met een Triobalade
Bergen of Mons staat gekend voor zijn cultureel karakter. Het centrum van de stad heeft dan ook zijn authenticiteit behouden met als blikvangers het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en gerestaureerd. Om de stad dan ook ten goede te kunnen verkennen, huurde ik Ludovic in van Triobalade om ons doorheen de stad te rijden en te gidsen in zijn buitengewone Italiaanse triporteur. Tijdens ons traject door Mons reden we doorheen smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken en naar prachtige uitzichtpunten helemaal doorspekt mijn zijn trotste verhalen. Een ware aanrader!
Praktisch:
Capaciteit van de Triobalade: 1 tot 3 personen.
Je kan al een tocht in een triporteur maken vanaf € 29 voor 30 minuten.
(+32)490111333

Let’s (i)Cook
Ze noemen Jean – Philippe Watteyne de Jeroen Meus van Bergen. De Jerre. JP in zijn geval. Jean-Pierre haalde alvast in 2013 als enige Belg de finale van de Frans-Belgische reality –serie Topchef. Naast zijn bistro in de stad gooit hij ook hoge ogen mijn zijn gastronomisch restaurant Icook.  Mooi interieur, verfijnd eten en vriendelijk personeel. De ideale mix voor een geslaagde lunch.
Praktisch
:
Avenue Reine Astrid 31, 7000 Mons
3-gangenmenu al voor 38 € pp
www.restaurant-icook.be

Wegdromen in hotel Dream!
Zelf zijn we maar één dagje gebleven maar toen Ludovic vol lof sprak over hotel Dream konden we niet anders dan halt houden aan het viersterrenhotel in het hart van de stad. Het hotel is een voormalig klooster uit de 19de eeuw die de typische oude stijlelementen mooi heeft geïntegreerd waardoor het een mooie mix is geworden van erfgoed en design. Vooral op de derde verdieping werden we verrast met diverse themakamers. Van Manneke Pis tot Eddy Merckx. Verrassend origineel.
Praktisch:
Rue de la Grande Triperie 17, Bergen, België
http://www.dream-mons.be/

Bergen ademt kunst en cultuur. Een stad die je zeker in de zomer eens moet ontdekken want hun festivalprogramma is rijk, divers en voor ieder wat wils. Zo heb je het festival au Carré in juli maar overal in de stad duiken er kleine versies op die overgoten worden met sfeer, ambiance en gezelligheid. Een stad die vooral cultuur hoog in het vaandel blijft dragen. Ben je jouw zomer nog aan het plannen? Hou dan zeker eens halt in Bergen/Mons. Laat de festivalkoorts je in zijn greep nemen.

3 commentsAdd yours
  1. Leuk om te lezen!
    Wij zijn in 2015 naar Bergen geweest en dat is ons toen echt supergoed bevallen. Waren van plan om snel nog eens terug te gaan, maar kijk… We zijn intussen al halverwege 2017…:-)

    1. Hey Valerie, als je gaat zeker Ludovic boeken want hij is super!! Zijn manier van vertellen, van beleven en vooral zijn voiturke is geweldig! 👍👍

    2. En meid, Neem deze reminder/blog als duwtje in de rug om nog eens te gaan 😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *