24u vieren in Amsterdam

Wij hadden iets te vieren en trokken voor die gelegenheid naar Amsterdam. Voor alle duidelijkheid: 24u is veel te weinig voor de geweldige hoofstad. Maar we gingen alvast de uitdaging aan om op korte tijd de stad te ontdekken. Van hotel tot diner. Van ontbijt tot vieruurtje. Deze hotspots zijn onze absolute aanraders tijdens een citytripje Amsterdam.

Overnachten in Hotel Not Hotel

Hotel Not hotel, dat zijn unieke kamers ieder met zijn eigen concept, bedacht en ontworpen door Collaboration-O, Arno Coenen en IRIS. Het hele hotel is ingericht als een grote woonkamer en de lobby moet je bekijken als een soort expositieruimte met veel kunst waardoor er veel te beleven valt. BV. een stoel bevestigd aan het plafond waardoor je boven iedereen hangt te ‘schommelen’. Je hebt ondermeer de tramkamer ( echt een tram geweest ), de boekenkastkamer ( waarbij je slaapt in een boekenkast ) en een Urban Jungle room ( verstopt achter het groen ) . Bij de meeste kamers moet je de badkamer delen. Wij hadden de Mrs. With kamer en genoten van een eigen douche. Het perfecte hotel voor wie op zoek is naar een buitengewone plek.

ADRES: Piri Reïsplein 34, 1057 KH Amsterdam

Lunch in de Hallen

Vergeet de drukke binnenstad van Amsterdam. Trek voor een lekkere lunch en toffe hotspot naar De Hallen in West. Keuze in overvloed en heerlijk vertoeven tussen de locals… en ja ook toeristen 🙂 Maar naast eten zijn er ook winkels gehuisvest en kan je er naar de cinema gaan. Wij kozen om er te aperitieven, te snacken, te lunchen en om een dessertje te eten. All-in one place!

ADRES: Hannie Dankbaarpassage 47, 1053 RT Amsterdam

Vier-uurtje bij Pluk

Wat een hemels adresje. Als je Pluk binnenstapt, dan wordt je welkom geheten door een super-fris & licht interieur. Overal staan verse planten, manden met leuke hebbedingetjes en op de toonbank wordt je verleidt door de lekkere geur van de vers gemaakte en vooral kleurrijke taartjes. Je kan er niet alleen snoepen maar ook lekker lunchen. Pluk is kortom een heerlijk groene ‘treat’ middenin het drukke Amsterdam.

ADRES: Berenstraat 19, 1053 RT Amsterdam

Aperitieven & schommelen op een rooftop

A’dam lookout is een leuke rooftopbar met een nog leukere activiteit. Op de A’dam toren zit namelijk de hoogste schommel van Europa. De nieuwste attractie van Amsterdam en terecht… Ben er zelf met een bang hartje aan begonnen maar wat een ervaring. Na afloop kan je nog even bekomen van een heerlijke drankje op de rooftopbar of in de bar er net onder. Hoe geraak je er? Als je Amsterdam Centraal aan de achterkant van het station uitloopt (aan de IJ-zijde) zie je deze hoge toren meteen, naast EYE, aan de overkant van het water. Met de gratis ferry kom je zo op jouw bestemming.

ADRES: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

nor

Dineren op Vuurtoreneiland

Drie woorden: Uberromantisch. Idyllish. Overheerlijk. Als je Amsterdam bezoekt & je wil buitengewoon dineren moet je zeker een plaatsje boeken bij dit restaurant ( TIP: doe dit ruim op voorhand). Om 18u30 word je opgepikt aan Lloyds Hotel om met de boot naar Vuurtoreneiland te varen voor een heerlijk 5 gangen diner. Denk: 1 vuurtoren, 1 restaurant, 10 wilde schapen en voor de rest niks… Zalig uitwaaien met zicht op het Ij meer en Amsterdam. Heerlijk dineren bij ondergaande zon. Onvergetelijk avontuur op het water in de hoofdstad.

ADRES: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Wordt vervolgd want wij zijn helemaal verkocht! Binnenkort dus nog meer hotspots!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *