Amersfoort met de step : TRAVELVLOG 3

Amersfoort met de step

Breda, Maastricht, Utrecht. We kennen het allemaal. En aangezien ik altijd op zoek ga naar het buitengewone besloten mijn vriendin Marloes en ik om eens een andere stad te gaan ontdekken. Op een boogscheut van Utrecht vind je Amersfoort. Een cultuurparadijs met mooie natuur, leuke winkels, toffe interieurzaken en heerlijke barretjes. Toen mijn vriendin het voorstel lanceerde, was ik onmiddellijk benieuwd naar de stad. Citytrippen voor één dag. Top. Maar dan wel op een buitengewone manier.

Gelukkig had Amersfoort meteen een antwoord op die vraag. Ik kon kiezen tussen een rondvaart op het water, een tuk tuk avontuur of het huren van een step. Dat laatste had ik nog nooit gedaan dus nam ik de telefoon en reserveerde ik bij Sportstep 2 steps voor een 2 uur durende route. We hadden de keuze in 4 trips maar kozen zelf voor de klassieker namelijk rond de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Vol enthousiasme vertrokken we op ons avontuur. Al snel werden we de blikvangers van de stad. Iedereen staarde ons aan en onze steps gingen over de tongen.

Ondanks het staren hadden we reuze pret om ons doorheen de straten te wurmen. Het plannetje was even zoeken vandaar dat we snel besloten om op eigen houtje doorheen de stad te rijden. Eén ding is zeker, het lijkt eenvoudig maar het is best vermoeiend. Afwisselen is de boodschap want het been op de plank verbruikt de meeste energie. Niet het been waarmee je afzet. Alleen hadden wij het ongeluk dat het ons alleen maar lukte met hetzelfde been op de plank. Op het einde van ons avontuur was dus al zeker één bilspier extra getraind.

Toch zouden we het zo opnieuw doen. Allebei vonden we het een sportieve maar vooral ook snelle en aparte manier om een stad te verkennen. Dus ook bij de volgende citytrip gaan we voor een buitengewoon vervoersmiddel. Dus laat die suggesties maar komen!

www.amersfoort.nl
www.sportstep.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *