Op avontuur in Fins Lapland

Lapland is een buitengewone bestemming om met kinderen op vakantie te gaan. De natuur is er betoverend prachtig, er zijn zoveel avonturen te beleven in de natuur en met de dieren en als laatste niet te vergeten, is er de dikke sneeuwlaag die het tot één grote speelplaats maakt. Tijdens onze trip in Lapland kozen we dan ook voor de Family Fun formule van Artic Lifestyle. Ze bieden een halve dag familie-avontuur met sneeuwscooters aan in de ruwe natuur.

Wat begon met een tochtje in de slee achter de sneeuwscooter van de instructeur mondden voor de kids uit in stoere rit met ieder een eigen sneeuwscooter. De tranen van ontroering stonden mij nabij toen ik mijn zoontje van vier zag scooteren in de sneeuw. Zonder chroom en zonder vrees ging hij het spannend avontuur aan. En ook mijn dochter van zeven reed alsof ze nooit niets anders gedaan heeft.  Als twee stoere bikers trotseerden ze het Finse landschap.

Tijdens de tocht namen we ook de tijd om een gezellig vuurtje aan te maken om worstjes en marshmallows op te roosteren. De ideale gelegenheid om even in alle stilte te genieten van de prachtige natuur dat Finland te bieden heeft. Als afsluiter trokken we er met de slee op uit. Eindigen deden we dus met onze poep in de diepe sneeuw en met een lach op ons gezicht.

Maar we konden Lapland niet verlaten zonder ook nog een rendiertocht in te plannen. Vanop twee sledes trokken we, heerlijk warm ingepakt, doorheen het Finse landschap. Geen stevige rit zoals met de husky’s vorig jaar maar eerder een rustige trip doorheen de besneeuwde bossen. Leuk? Zeker. Maar ,door het commerciële tintje van Santa Claus Village, de investering niet waard. Geef ons dan maar liever twee dagen Family fun van Artic Lifestyle. Verrassend, familiaal & vooral dolle pret.  

Mijn tips:

  1. Doe zeker een excursie. Snowscooteren, husky sleeën, rendier ritjes, het Noorderlicht, Santa Claus Village of Santa Park.
  2. Vergelijk. Er zijn tientallen bedrijven die excursies in de arctische regionen aanbieden. Natuurlijk zijn sommigen een pak duurder dan anderen en is het aanbod ook divers. Wij kozen voor de Family Fun tour van Artic Lifestyle en die was echt op families gericht!
  3. Boek op voorhand om geld te besparen. Wij boekten onze reis en enkele excursies een jaar op voorhand en dat was geen overbodige luxe. De prijzen stijgen snel. Dus twijfel niet te lang en hak snel de knoop door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *